Vo výsledku sa toto jedlo podobá skôr na nejakú kašu, ako samotný kuskus, ale to bolo jednoducho tým, že som neodhadla množstvo vody, v ktorej ho uvariť. Nabudúce budem zase o niečo múdrejšia. Tentokrát mám pre vás variáciu na zeleno. Potrebujeme (na 1 porciu):
- dve väčšie ružičky karfiolu
- dve hrste mrazeného hrachu (ja som mala ešte domáci od starkej ♥)
- pol hrste petržlenovej vňate
- dve hrste póru, zelenej aj bielej časti
- (pol kocky gervais, tj. 30 g -- ak pridáte syr, už to nebude striktne paleo recept, preto ak na tom trváte, zameňte ho kokosovým krémom alebo napríklad avokádom)
Karfiol nastrúhame najemno. Nebojte sa, normálne na strúhadle na tých malých dierkach. Ide to bez problémov. Potom ho zalejeme vodou a privedieme k varu. Pridáme hrášok, pór nakrájaný na kolieska a pretžlenovú vňať. Chvíľku povaríme a na záver zahustíme krémovým syrom. Kto chce, dochutí soľou, korením, bylinkami, čímkoľvek na čo má chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára