Stránky

nedeľa 23. marca 2014

Batátovo cibuľový šalát

Človek by až neveril ako radikálne sa za jednu noc môže zmeniť počasie. Včera krásne svietilo slniečko, všade naokolo bolo cítiť jar a príjemne nám prehrialo izbu a dnes, ani psa von vyhodiť. Do takého nečasu sa preto najlepšie nehodí svieži zelený šalát, ale práve naopak, skôr nejaký hrejivý. Preto vám dnes prinášam tento dooranžova sfarbený. Jednoduchý, ale i tak chutný.

Potrebujeme (množstvá upravte podľa počtu stravníkov):
  • batát
  • mrkvu
  • cibuľu
  • balsamico ocot
  • maslo
  • petržlen (najlepšie čerstvú vňať, nemala som, teda bola sušená)
  • mleté čierne korenie, (soľ)
Batát uvaríme v šupke, spolu s očistenou mrkvou kým nie sú mäkké (zhruba 7 - 10 minút, záleží na hrúbke). Na hojnej porcii masla speníme na mesiačiky nakrájanú veľkú cibuľu. Pridáme 1 ČL octa balsamico, ochutíme bylinkami a korením. Dobre premiešame a dusíme cibuľu, kým nie je mäkká. Po uvarení batát ošúpeme a spolu s mrkvou nakrájame na drobné kocky. Zmiešame v rajnici s cibuľkou, dochutíme a podávame ako prílohu napríklad k rybičke..


4 komentáre:

  1. Ty v poslednej dobe "válíš" :D ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D to zato, že už som zase konečne odkázaná sama na seba :)

      Odstrániť
  2. Ty nejak rybičkuješ v poslednej dobe počúvaj ma....XD

    OdpovedaťOdstrániť