Stránky

utorok 22. júla 2014

Tekvicová polievka

Čo spravíte, keď dostanete do daru od starej mamy jednu prerastenú tekvicu? No predsa polievku! Ako sa hovorí, darovanému koňovi na zuby nepozeraj, v tomto prípade darovanej tekvici nikdy nepovedz nie a šup s ňou do hrnca.

Potrebujeme:
  • tekvicu, ošúpanú, zbavenú najväčších jadier, pokrájanú na malé kocky
  • olej
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vývar alebo vriacu vodu s vegetou
  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
  • trochu feferónky
  • petržlenovú vňať
  • kelímok kyslej smotany
Postup je rovnaký, ako u všetkých krémových polievok:
Cibuľku nakrájanú nadrobno speníme na oleji. Pridáme cesnak (prelisovaný alebo tiež posekaný nadrobno), feferónku a nasekanú petržlenovú vňať. Necháme chvíľku opiecť a pridáme tekvicu. Dusíme, kým trochu nepustí šťavu, osolíme ju, okoreníme a zalejeme vriacou vodou (vývarom). Varíme domäkka a následne tyčovým mixérom rozmixujeme. Do polievky vmiešame kyslú smotanu a vrátime na sporák prevrieť. Môžeme ešte dochutiť a podávame. Napríklad s tekvicovými semiačkami či hriankou.

Hups, nejaký malý hrniec..




Krásny utorok všetkým!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára