Ani som to tak neplánovala, ale nasledujúci recept je vcelku dôstojnou formou oslavy druhého roka blogu. Pôsobí vskutku slávnostne a keby som mala sviečku, stačilo by ju pichnúť do stredu formičky a mini torta by bola na svete. No ale nech len nedrístam okolo, venujme sa už tomu podstatnému. Tekvici. To je dobrý začiatok, tá je teraz sezónna. A soufflé. Ktoré je nadýchané a našuchorené ako obláčik. Rozplýva sa na jazyku. No na čo ešte čakáte? Pustite sa už do toho! Aha.. ešte recept. Nuž, tu je!
- 1/2 tekvice Hokkaido
- 2 vajcia - žĺtky a bielka zvlášť
- hrsť čiernych olív
- lyžica ricotty
- pár lístkov sušenej bazalky
- bylinová soľ
- olej a vymazanie formy
Tekvicu zbavenú jadierok nakrájame na malé kocky (nie je nutné šúpať) a varíme ju, kým nie je mäkká. Medzitým sa vrhneme k príprave ďalších surovín. Z 2 bielkov vyšľaháme sneh, čierne olivy nakrájame na drobné kúsky. Žĺtka ochutíme bazalkou a soľou, dobre premiešame.
Uvarenú tekvicu scedíme a rozmixujeme. Nemusí to byť však úplne na hladko. Toto pyré zjemníme ricottou, premiešame a pridáme k zmesi olivy a žĺtka. Znovu zamiešame a na záver zľahka zapracujeme sneh. Cesto rozdelíme do malých zapekacích misiek (vymazaných olejom) alebo do formy na muffiny. Pečieme v rúre rozohriatej na 180° asi 20-25 minút.
Blahoželám k dvom rokom :). A "bochníčky" sú krásne ;).
OdpovedaťOdstrániťKujééééééém!
Odstrániť