Zoznam ingrediencií uvádzam na kilogram mäsa, preto si ho vždy treba prispôsobiť podľa vlastných chuťových preferencií. Sem-tam treba čosi pridať, niekedy ubrať, napríklad záleží, či použijete domáci kečup, kremžskú horčicu alebo dijónsku a tak podobne.
Dôležité suroviny:
- 1 kg bravčového mäsa (v našom prípade šál = zadné stehno, ale hodí sa aj karé)
- 1 a 1/2 PL (plnotučnej) horčice
- 1 a 1/2 PL soli
- 1 a 1/2 PL (domáceho) kečupu
- 1 ČL nového korenia
- 1 ČL kari korenia
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL worchestrovej omáčky
- 1 ČL vegety
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL mletej rasce
- (1 ČL čili omáčky)
- 5 vajec
Mäso naklepeme na tenké rezne. Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých surovín a prípadne doladíme (možno bude pridať kečup, možno vajce, soľ či korenie..). Rezne do nej ponoríme a uložíme do chladu cez noc, najlepšie však aj viac. Aspoň raz v priebehu dňa premiešame, aby koreniny rovnomerne vsiakli do mäsa. Rezne potom vypražíme na oleji a podávame v mojom prípade s pečenými zelerovými hranolkami a ľadovým šalátom (pokojne to však môžete sprasiť obyčajnými hranolkami a tatarkou).
Ako dopadli oslavy Nového roka? Prežili ste ich bez ujmy na zdraví?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára