- 1 kurča s hmotnosťou 1,2 - 1,5 kg
- veľká cibuľa
- 3 veľké strúčiky cesnaku
- (cesnakový) olej
- grilovacie korenie, oregano, soľ, mleté čierne korenie
Kura umyjeme a odstránime niektoré kusy nadbytočnej kože, prípadne pozostatky peria pri kostiach. Cibuľu nakrájame nadrobno a rozložíme ju na dno pekáča, ktorý sme pokvapkali olejom. Časť cibule vopcháme dnu do kuraťa. Cesnak rovnako nakrájame nadrobno, vložíme dovnútra a zvyšok rozhodíme do pekáča. Kura ochutíme koreninami a pokvapkáme ešte olejom. Podlejeme ho trochou vody a zakryjeme, buď vekom alebo alobalom. Dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 180° na hodinu. Potom poklop odstránime a pečieme ešte 30 minút dochrumkava.
Ja som jedla s mrkvovým šalátom, pre rodinku som piekla zemiaky ochutené iba soľou, mletým čiernym korením a sladkou paprikou.
Ja som jedla s mrkvovým šalátom, pre rodinku som piekla zemiaky ochutené iba soľou, mletým čiernym korením a sladkou paprikou.
A čo vy? Máte už túto premiéru dávno za sebou? Aký je váš obľúbený spôsob úpravy? Sem s receptami, budem sa tešiť!
Jej no super!
OdpovedaťOdstrániťJá mám nejraději kuře na pomerančích s medem a vlašskými ořechy :) ale nikdy jsem si netroufla jej dělat vcelku, vždy nejprve naporcuji, jsi šikula :)
Ďakujem! Kura na pomarančoch, to znie výborne! Ešte som veru neskúšala, ale keďže obľúbenou čínskou pochúťkou je práve kačka na pomarančoch a táto kombinácia dobre funguje, myslím si, že s kuraťom to bude veľmi podobné :)
OdstrániťMy pripravujeme kura aj s plnkou ( pečienky, rožky, cibuľka, vajce)..Ale tvoje vyzerá megasuperne:) Ada
OdpovedaťOdstrániťĎakujem. U nás plnené kura nefičí, aspoň si vôbec nespomínam na to, že by to mamina niekedy robila. Ale rozhodne to znie dobre :)
Odstrániť