Na jednu extra mega veľkú misu potrebujeme:
- 40 g šošovice, v suchom stave
- 1 červenú cibuľu
- trochu olivového oleja
- konzrevu (400 ml) lúpaných paradajok
- mleté černe korenie a bazalku podľa chuti
- trochu syra gouda na ozdobu
Šošovicu na noc namočíme do vody a na druhý deň prepláchneme pod tečúcou vodou. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme k nej šošovicu a dobre premiešame, aby sa obalila olejom. Ochutíme bazalkou a korením a zalejeme celou plechovkou paradajok. Varíme maximálne 10 minút a podávame s nastrúhaným tvrdým syrom.
Pozor na jazyk a nepopáľte sa tak ako ja!
To vyzerá dobre ;)
OdpovedaťOdstrániťTo vyzerá dobre ;)
OdpovedaťOdstrániťMôžeš variť, to zvládneš ;)
Odstrániť