- konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- malá červená cibuľa
- 1/2 šálky červenej šošovice v suchom stave
- olivový olej
- 1 lyžička kečupu
- bylinková soľ a mleté čierne korenie podľa potreby
- šťava z 1/2 limetky
- pár lístkov čerstvej bazalky
- balenie mozzarelly
- 1 ČL octu balzamico
Šošovicu na noc namočíme, na druhý deň ju zlejeme a prepláchneme. V rajnici na rozohriatom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme šošovicu. Ochutíme soľou a korením a pridáme kečup. Dobre zamiešame a chvíľku opekáme. Potom podlejeme vodou a varíme domäkka. Hotovú šošovicu premiestnime do cestovnej nádoby, pridáme tuniaka, ochutíme šťavou z limety, posekanou bazalkou, prípadne soľou a korením. Na záver prihodíme nakrájanú mozzarellu a pofŕkame octom balzamico.
Nuž, ja teda utekám do roboty. Ani si neviete predstaviť, ako sa mi nechce. Nič sa nedá robiť, musím sa len premôcť. Držte palce!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára