Potrebujeme:
- 2 steaky lososa
- trochu kokosového oleja
- 1 konzervu (400 g) kokosového mlieka
- sušené oregano
- trochu citrónovej šťavy
- bylinkovú soľ podľa chuti
- 1/2 obrovskej buľvy bielej repy
Lososa umyjeme a v miske pokropíme citrónovou šťavou, posypeme soľou a oreganom. Na grilovacej panvici ohrejeme trochu kokosového tuku a lososa sprudka opečieme. Potom ho preložíme do rajnice a zalejeme celou plechovkou kokosového mlieka. Môžeme dochutiť soľou či citrónom a varíme, kým sa mlieko trochu nezredukuje na omáčku.
Medzitým pripravíme hranolky: repu očistíme, nakrájame na hranolčeky a vložíme do panvice s výpekom z ryby. Podľa potreby ešte dodáme olej, posypeme oreganom a grilujeme, kým repa nie je na povrchu chrumkavá, ale v strede mäkká (preto je dobré na chvíľu do panvice doliať trocha vody a podusiť, kým sa neodparí). Následne servírujeme, ale ako sa dalo čakať, moje porcie okamžite smerovali do misiek.
Spojenie jemného lososového mäsa so sladkým kokosovým mliekom --> trefa do čierneho! Lahodné jedlo, ktorým nepohrdnú ani vyberanejšie jazýčky, naviac doplnené hranolkami z repy, ktoré vzhľadom oklamú odporcov zeleniny mysliac si, že sú klasické a pritom stokrát chutnejšie.
Snáď ani nemusím zdôrazňovať, že by ste sa o tom mali presvedčiť na vlastnej koži.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára