Ako inak, nemehlo si najprv nemohlo vybrať, do finále sa nakoniec prepracovali arašidové a mango kura. Ak ma aspoň trochu poznáte, už ste uhádli, že v miske predo mnou skončili kuracie kúsky v hustej ohromujúcej arašidovej omáčke. Proste, jedna báseň.
Kombinácia prsíčok s mangom mi však behala po rozume a keď prišlo na lámanie chleba, tj. nevedeli sme čo zase uvariť, prišla táto inšpirácia vhod.
Priviedli sme na svet pokrm vskutku nevšedný a plný chutí. A nestálo nás to ani veľa času či námahy. Ak máte radi kuchyňu ďaleko na východ, nech sa páči, pozývam vás.
Potrebujeme:
- 600 g kuracích pŕs
- trochu oleja
- koreniacu zmes na "čínu"
- 1 plechovku manga (400 g) alebo čerstvé mango
- 1 plechovku kokosového mlieka (400 g)
- ryžu - na prílohu
- guacamole - na prílohu
Prsia očistíme, nakrájame na kocky, ochutíme korením a vo woku na troche oleja orestujeme. Pri miernom plameni vo vlastnej šťave podusíme a keď má mäso trochu farby, podlejeme ho celou plechovkou kokosového mlieka. Varíme, kým omáčka trochu nezhustne. Na záver pridáme pokrájané kúsky manga a lyžičku sirupu (šťavy), necháme prevrieť a odstavíme.
Podávame s ryžou a kto chce, napríklad s guacamole. Nie je povinné, ale my sme nakúpili sieťku avokád a boli akurát tak zrelé na spotrebovanie. Takže ich teraz jeme ráno, na obed, večer..
Ospravedlňujem sa, ale toto je jediná fotka, ktorú mám. Jedlo sme zostavovali až v práci, takže nebol čas ani prostriedky na príliš veľké aranžovanie. Srdce mi nedalo nepodeliť sa s vami o tento recept, pretože si zaslúži pozornosť.
Och a mimochodom, tu vám ukážem arašidové kura zo zmienenej vietnamskej reštaurácie:
Určite zase niekedy musím urobiť aj ja túto dobrotu s orieškami. Keď chvíľku pohľadáte, recepty sú aj tu na blogu 😊
Zatiaľ do čítania, snáď sa naše cesty skrížia čo najskôr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára