- 3 PL kokosovej múčky
- 1 PL masla
- 50 g eidamu
- štipku bylinkovej soli
- ½ ČL kypriaceho prášku
- 1-2 PL mlieka
- 1 vajce
- obľúbenú nátierku (v mojom prípade hummus s čiernymi olivami {Lidl})
V hrnčeku vhodnom do mikrovlnnej rúry najprv rozpustíme maslo. Pridáme do neho strúhaný syr, kokosovú múčku, soľ, prášok do pečiva, mlieko a vajce. Cesto dobre premiešame a necháme aspoň 10 minút odpočinúť, nie je však problém spotrebovať ho až na druhý deň a udržiavať v chlade. Hrnček vložíme do mikrovlnky a pri najvyššom výkone ohrievame 3 minúty, možno viac, záleží od nastavenia. Rozhodne ho treba sledovať, aby nevykypel.
Muffin sa bude zdať trochu "nedopečený", pretože horúci syr je tekutý, no pri vychladnutí nadobudne pevnejšiu štruktúru. Bochník vyklopíme z hrnčeka, priečne rozkrojíme na krajce a natierame pomazánkou podľa vlastného výberu. (Lahodný je aj samotný!)
Muffin sa bude zdať trochu "nedopečený", pretože horúci syr je tekutý, no pri vychladnutí nadobudne pevnejšiu štruktúru. Bochník vyklopíme z hrnčeka, priečne rozkrojíme na krajce a natierame pomazánkou podľa vlastného výberu. (Lahodný je aj samotný!)
Do roku 2017 Vám všetkým prajem nech ste šťastní, najmä zdraví, plní elánu a chuti. Nech je lepší ako ten predchádzajúci, bez starostí a trápení, katastrôf a pohrôm a naplnený ľuďmi, na ktorých Vám záleží. Užite si oslavy pri vedomí, rozhodne to neprežeňte s alkoholom, nech do neho nevstupujete s bolesťami hlavy a podráždeným žalúdkom.
Majte sa nádherne!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára