- 1 banán
- vaničku (250 g) tučného tvarohu
- škoricu
- 2 bohaté ČL mandľového masla (či iného orieškového, alebo i čokoládovej, karamelovej polevy)
- hrsť posekaných orieškov (alebo aj sušeného ovocia)
Banán v šupke po dĺžke narežeme, do vnútra vsypeme škoricu, zabalíme do alobalu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 10-15 minút. Do misky vyklopíme tvaroh, naň uložíme banánové polky oddelené od šupky, prelejeme polevou a posypeme priehrštím orechov/sušeného ovocia. Okamžite podávame, nech banán celkom nevychladne.
Objednané z LifeLike: >>odkaz<<
Škorica, perníkové korenie, orechy, môže byť niečo viac vianočné? Asi sa dostávam do nálady. Ono to inak ani nejde, keď v obchodoch strašia čokoládoví Mikulášovia a čerti už od septembra, trhy sú v plnom prúde, na uliciach, vo výkladoch, všade gýčová výzdoba a v rádiu už tu i tam zaznie vianočná pesnička. Chýba už iba snehová pokrývka, ale na moju radosť, to zatiaľ nehrozí a ja som si dnes do sýtosti užila krásne slnečné lúče. Škoda, že to netrvalo dlho, súmrak nastáva príliš skoro a to nám do zimného slnovratu ešte pár dní ostáva. Nedá sa nič robiť, zapáľte druhú adventnú sviečku, vezmite do ruky misku s horúcim banánovým splitom a trochu sa pred zhonom a hektickým obdobím rozmaznávajte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára