Toto však nie je prípad cestovín, ktoré som si robila tentokrát. Určite vám budú chutiť aj pri poloprázdnom (alebo poloplnom, závisí na vašej životnej filozofii) či napchatom žalúdku.
Inšpiráciu mám z Alberta, no musela som recept trochu upraviť, lebo, klasicky, som nemala po ruke všetky suroviny.
Potrebujete (na jednu osobu):
- 70 g cestovín (odporúčam špagety)
- 2 PL olivového oleja
- soľ a korenia podľa vlastného uváženia
- nastrúhaný tvrdý syr (čím viac tým lepšie :D)
- šťava z pol citróna
- trocha citrónovej kôry
Cestoviny uvaríme podľa návodu, olej, pochutiny, citrónovú šťavu, kôru a syr zmiešame do kopy na kašičku. Keď sú cestoviny al dente, prihodíme k omáčke a konzumujeme.
Uznávam, chcelo by to navrch niečo zelené.. vy si pokojne prihoďte :) Špagety sú osviežujúce a chcelo by to už iba lehátko niekde pri mori a dúhový drink na zapitie :)
s vůní citrusů?
OdpovedaťOdstrániťto zní zajímavě:)