Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Morčacie prsia s pečeným hráškom a pórom

sobota 20. októbra 2012

Morčacie prsia s pečeným hráškom a pórom

V mrazáku sa mi ešte stále ponevierala polka morčacích pŕs a tak som hútala, ako ich spracovať. Kde inde nájsť inšpiráciu ako na nete? Google to vždy istí :)

Nedávno som však objavila blog skvelej Anetky, kde som narazila na množstvo zaujímavých receptov, ktoré by určite stáli za hriech a možno ich jedného dňa zrealizujem, podobne ako tento.

Ak sa mám priznať, bola som lenivá mäsko piecť, preto som vykonala pár úprav. Marináda pozostávala z citrónovej šťavy, cesnaku, soli, korenia a olivového oleja. Prsia veľmi jemne naklepeme a šupneme do marinády, nech si zaplávajú (štýlom prsia, samozrejme). Čím je mäso dlhšie v marináde, tým lepšie (aby nebolo suché ako podrážka, tak ako v mojom prípade :D)



Potom ho hodíme na panvicu a opekáme kým nie je mäkké.



Prílohu som však urobila presne podľa uvedeného zadania (až na množstvo surovín) a musím uznať, bola fantastická.



Výsledok:


Neviem čím to je, ale môj mobil v poslednej dobe odmieta fotiť tak, aby to nebolo rozmazané. Musím sa mu poriadne pozrieť na zub/objektív a nejak to vyriešiť, lebo človek sa až hanbí to niekam postnúť. Ale čo by som ja neurobila pre moju drahú Hell. Keď už sme pri tom, hrášok si sprav na dvojplatničke dusený :D


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára