Rúru si predhrejeme asi na 180 °C. Zapekaciu misu natrieme maslom. Lososa osolíme, okoreníme (alebo použijeme zmes korenia na ryby) a polejeme citrónovou šťavou z oboch strán. Vložíme do misy a navrch ryby môžeme dať ešte plátok masla. Pečieme 15 až 20 minút.
Kým sa rybka pečie, pripravíme si omáčku. Smotanu na šľahanie zmiešame s jednou lyžicou múky. Dochutíme korením a šťavou z citróna. Na panvici nasucho opražíme mandle (alebo mandľové lupienky) a potom na ne nalejeme zmes smotany a múky.
Hotového lososa prelejeme omáčkou a papáme :) Dobrú chuť.
Moja omáčka bola strašne hustá, preto ak jej chcete viac, odporúčam ešte doliať trochou mlieka (tak ako som urobila na druhý deň):
Inšpirácia pre Hell: omáčka sa dá využiť aj k cestovinám, zemiakom alebo napríklad aj opečeným kuracím prsiam (všetko jedlá, ktoré možno pripraviť na dvojplatničke :) )
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovedaťOdstrániťThank you! Have a nice day too.
OdstrániťWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovedaťOdstrániť