V takomto rozpoložení sa mi nechcelo nič vymýšľať, preto dnes padla voľba na cestoviny. Mala som chuť na hríbiky a tak vzniklo toto:
Zoženieme si: 50 g cestovín, šplech mlieka, ľubovoľné množstvo akéhokoľvek syra (niva), sušené dubáky, na dochutenie nejaké korenie (mlynček dubáky s bylinkami)
Cestoviny uvaríme klasicky, sušené hríby zalejeme vriacou vodou a dáme na kúsku masla rozpustiť syr.
Aby sa neprilepil k hrncu, po malej chvíli prilejeme mlieko. Množstvo podľa vlastného uváženia.
Keď bude syr viac menej roztopený, pridáme k nemu hríby, z ktorých sme zliali vodu.
Omáčku necháme variť, kým nezhustne do podoby, ktorá vám vyhovuje. Prípadne možno zahustiť múkou, ale myslím si, že to nebude nutné (iba keby ste to s mliekom naozaj prehnali). Bez múky to bude aj "zdravšie". Omáčku dochutíme bylinkami/korením, hlavne si dajte pozor, aby ste ju nepresolili, väčšina syrov je slaných dosť.
Pre Hell to asi ideálny obed nebude (kvôli hríbom), ale vy ostatní si možno pochutíte. Takže bon appetit!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára