Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie stehná na víne

štvrtok 10. januára 2013

Kuracie stehná na víne

Hneď na úvod to na vás musím vybaliť -- myslím, že v živote som nepripravila lepší pokrm ako toto. Nerada sa chválim, ale tento raz proste treba urobiť výnimku. Som nadmieru spokojná, pretože večera sa vydarila a chutila aj tomu, pre koho som ju primárne vyrobila ♥.

Recept som našla na Anetkinom blogu, ale nedodržala som celý postup, preto vám to vypíšem v mojom znení.

Budeme potrebovať (na ľahšiu večeru pre dve osoby):

  • dve kuracie stehná
  • trochu olivového oleja
  • dve hlávky cesnaku
  • okolo pol kila paradajok
  • necelý pohár bieleho vína
  • 3/4 konzervy bielej fazule
  • soľ, mleté čierne korenie, bazalku
Do misy nakvapkáme trochu oleja a vložíme osolené a okorenené stehná. Pokryjeme ich paradajkami nakrájanými na štvrťky. Prihodíme hlávky cesnaku, ktorým zrežeme vrchnú časť. Nešúpeme!


Posypeme bazalkou a podlejeme vínom. Vínko priebežne nepopíjame, necháme si ho radšej pre návštevu, v dvojici sa predsa lepšie chľastá :D (maximálne dovoľujem oliznúť, či ste vybrali dobré). Celé to ešte môžeme posypať soľou a korením. 


Prikryté vložíme do rúry a na strednom plameni pečieme asi trištvrte hodinu. Vyberieme, odkryjeme misu a necháme piecť 10-15 minút. Po uplynutí tejto doby prisypeme bielu fazuľu a necháme dokončiť ešte asi na 15 minút. 

Postup som nemohla fotiť, pretože v priebehu kuchtenia už dorazil hosť a zakecali sme sa, takže mi to ani nenapadlo :D Mám pre vás iba snímku z dnešného obeda, kedy som dojedala malý zvyšok:


{ Ostala mi ešte časť bielej fazule, v chladničke bola ešte polka fazule červenej, tak som to skombinovala, s paradajkami uvarila na troške masla a hneď to bolo plnohodnotné obedové množstvo :D

}

Toto budem musieť pripraviť niekedy aj doma :D Nech sa aj naši oblizujú za ušami. Mäsko bolo mäkké a šťavnaté a tá omáčka z vína a rozvarených paradajok.. hmmm, dala by som si ešte :D



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára