Recept som našla na Anetkinom blogu, ale nedodržala som celý postup, preto vám to vypíšem v mojom znení.
Budeme potrebovať (na ľahšiu večeru pre dve osoby):
- dve kuracie stehná
- trochu olivového oleja
- dve hlávky cesnaku
- okolo pol kila paradajok
- necelý pohár bieleho vína
- 3/4 konzervy bielej fazule
- soľ, mleté čierne korenie, bazalku
Do misy nakvapkáme trochu oleja a vložíme osolené a okorenené stehná. Pokryjeme ich paradajkami nakrájanými na štvrťky. Prihodíme hlávky cesnaku, ktorým zrežeme vrchnú časť. Nešúpeme!
Posypeme bazalkou a podlejeme vínom. Vínko priebežne nepopíjame, necháme si ho radšej pre návštevu, v dvojici sa predsa lepšie chľastá :D (maximálne dovoľujem oliznúť, či ste vybrali dobré). Celé to ešte môžeme posypať soľou a korením.
Prikryté vložíme do rúry a na strednom plameni pečieme asi trištvrte hodinu. Vyberieme, odkryjeme misu a necháme piecť 10-15 minút. Po uplynutí tejto doby prisypeme bielu fazuľu a necháme dokončiť ešte asi na 15 minút.
Postup som nemohla fotiť, pretože v priebehu kuchtenia už dorazil hosť a zakecali sme sa, takže mi to ani nenapadlo :D Mám pre vás iba snímku z dnešného obeda, kedy som dojedala malý zvyšok:
{ Ostala mi ešte časť bielej fazule, v chladničke bola ešte polka fazule červenej, tak som to skombinovala, s paradajkami uvarila na troške masla a hneď to bolo plnohodnotné obedové množstvo :D
Toto budem musieť pripraviť niekedy aj doma :D Nech sa aj naši oblizujú za ušami. Mäsko bolo mäkké a šťavnaté a tá omáčka z vína a rozvarených paradajok.. hmmm, dala by som si ešte :D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára