Ide totiž o to, že ráno keď sa prebudím, som taká hladná, že by som ohlodala aj nohu stola a preto tá polhodinka, ktorú na toto potrebujete, by pre mňa bola hotová katastrofa. Ale dokopala som sa k výkonu a kašu som piekla už večer predtým, aby som sa do nej hneď ráno mohla pustiť. Ale poviem vám, odolať a nezošrotovať ju okamžite bol nadľudský výkon, bol to drsný útok na nosové receptory.
Prejdime k veci. Recept mám znovu od Anetky, ale upravila som množstvá na čo najmenšiu porciu a trochu pozmenila ingrediencie, takže vám to popíšem dopodrobna.
Prichystáme si:
- pol hrnčeka ovsených vločiek
- hrsť vlašských orechov
- hrsť hrozienok
- asi za lyžicu škorice
- pol lyžičky prášku do pečiva
- dve malé lyžičky medu
- pol hrnčeka mlieka
- asi tri štvrtiny banánu
- dve lyžičky oleja
- vajce
- malý pohárik zaváraných černíc
Tie množstvá by som však brala s rezervou, hádzala som to tak od oka. Radšej sa držte pôvodného receptu a pomery upravujte podľa seba :D
Zmiešame dokopy suché ingrediencie. Mali by sme osobitne vymiešať aj tie mokré, ale mne sa nechcelo špiniť nádobu naviac a hádzala som ich rovno do misy. Banán dobre rozpučíme, aby tam bolo čo najmenej hrudiek.
Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme černice.
Ešte raz jemne zamiešame a odhadujeme, či sa nám to všetko vôbec zmestí do misky. Zmestilo. Ale bolo to natesno :D
Nuž, a dáme piecť. Ja som nechávala najprv pol hodinu na strednom plameni, potom som ho stíšila, kašu zakryla alobalom (aj tak sa trošku pripiekli kraje :( ) a dopekala ešte asi 10 minút, pretože stred sa mi zdal trochu surový.
Ráno som už len polku strčila do mikrovlnky a z tej vône škorice sa mi tak zbiehali sliny, že kým sa to ohrialo, bola u nás v kuchyni potopa :D Rozmýšľala som, že by som si to naservírovala spolu s jogurtom, preliala napríklad roztopenou čokoládou, pridala ešte nejaké ovocie, ale nakoniec som neurobila nič z toho, chcela som si to vychutnať práve také samotné, aby sa mi nemiešali chute. A bolo to dobré rozhodnutie, naozaj mi chutilo ;)
Takže smelo do toho, odporúčam!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára