Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tuniakovo avokádové rezance

štvrtok 10. júla 2014

Tuniakovo avokádové rezance

Robotníci mi môj opätovný návrat do Brna vskutku originálnym spôsobom celkom spestrili. Kvôli výkopom pred naším vchodom nám už tretí deň netečie teplá voda, všade je hurhaj ako pod Babylonskou vežou (včera vŕtali ešte o pol jedenástej večer!!) a dnes ma čakalo ďalšie prekvapenie. Oni odstavili dokonca i plyn. Ahááá, takže ako sa mám podľa vás asi tak najesť?!

Ešteže som mala v pláne využiť posledné klbko mnohými obľúbených rezancov z Marksa & Spencera. Tie, chvalabohu, netreba variť, stačí ich zaliať vriacou vodou. Nuž a čuduj sa svete, i v takýchto vojnových podmienkach sa dá aj z málo vecí vyčariť skvelý pokrm.

Tak sledujte; vezmeme si (na 2 porcie):
  • klbko rezancov
  • mäkké avokádo
  • tuniakové filety v olivovom oleji
  • 3 veľké cherry paradajky
  • bylinkovú soľ
Rezance zalejeme vriacou vodou a necháme 5 - 7 minút postáť. Zlejeme z nich vodu, pokvapkáme trochou oleja z tuniaka a pridáme filety rozobraté na drobnejšie kúsky. Primiešame dužinu z avokáda a paradajky nakrájané nadrobno. Ochutíme soľou a bylinkami a podávame! Odporúčam ešte pokvapkať trochou citrónovej šťavy, ja som, bohužiaľ, citróny nemala. 





Viem, nevypadá to príliš vábne, ale zdanie klame.
Rýchle, chutné, výživné! Dali by ste si?

2 komentáre:

  1. SKvelý nápad :) tuniaka mám, rezance tiež :) a už len to avokado :)

    OdpovedaťOdstrániť