Nakúpime, nazbierame, ukradneme, požičiame si:
- kuracie prsia
- mrkvu (najlepšie zo starkinej záhrady)
- hrsť kuriatok (vlastnoručne nazbieraných, alebo ukoristených od spoľahlivého zdroja)
- (arašidový) olej
- garam masala korenie, korenie na čínu, mleté čierne korenie, soľ
- citrónovú šťavu
- kukuricu
Kuracie prsia očistíme, odblaníme, pokrájame na drobné kúsky a na zohriatom oleji sprudka orestujeme. Polejeme citrónovou šťavou, poprášime koreninami, dobre premiešame a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme. Následne pridáme nakrájanú mrkvu a kuriatka. Dusíme ďalej až kým prsia nie sú mäkké, priebežne podlievame vodou. Asi desať minút pred koncom pridáme sterilizovanú kukuricu (množstvo podľa vlastného uváženia). Podávame trebárs s americkými zemiakmi, hranolkami či pečenými batátmi alebo ryžou a čerstvým šalátom.
Samozrejme, prečo si obed nespríjemniť ešte viac? Treba sa inšpirovať do budúcna a tak často listujem v časopisoch.. |
Ak by sa vám tam žltej farby zdalo málo, pridajte ešte trochu kari korenia. Myslím si však, že to už nie je nutné.
Dovolím si spraviť menšiu reklamu...ak by ťa zaujímalo ako v mojich očiach dopadol marcipán v čokoláde od rôznych značiek, kľudne sa pozri na môj blog. A budem moc rada, ak sa so mnou podelíš aj o vlastný názor na túto tému...X)
OdpovedaťOdstrániťMarcipán fakt neznášam, takže môj názor na túto tému bude značne subjektívne ovplyvnený :D
OdstrániťHm, tak to si ma fakt prekvapila...(i.i). To potom ani mandle nemusíš, čo?
OdstrániťNie, práve naopak, mandle zbožňujem!! Ako všetky oriešky..
OdstrániťTak to mi potom naozaj nejde do hlavy, prečo nemáš rada marcipán, ktorý je z mandlí a cukru(ja doň dávam aj trochu vody z ruží)...asi je to ako s tou paprikou, však? Či čo si mi to spomínala, že čerstvé nezješ ani za svet ale varené ti to nevadí....XD ... možno ide o formu...škoda...
OdstrániťHlavne ide o ten cukor v marcipáne. Na mňa je strašne sladký a okrem toho strašne ma z neho boleli zuby :D
Odstrániť