Potrebujeme:
- tekvicu, ošúpanú, zbavenú najväčších jadier, pokrájanú na malé kocky
- olej
- cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- vývar alebo vriacu vodu s vegetou
- soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
- trochu feferónky
- petržlenovú vňať
- kelímok kyslej smotany
Postup je rovnaký, ako u všetkých krémových polievok:
Cibuľku nakrájanú nadrobno speníme na oleji. Pridáme cesnak (prelisovaný alebo tiež posekaný nadrobno), feferónku a nasekanú petržlenovú vňať. Necháme chvíľku opiecť a pridáme tekvicu. Dusíme, kým trochu nepustí šťavu, osolíme ju, okoreníme a zalejeme vriacou vodou (vývarom). Varíme domäkka a následne tyčovým mixérom rozmixujeme. Do polievky vmiešame kyslú smotanu a vrátime na sporák prevrieť. Môžeme ešte dochutiť a podávame. Napríklad s tekvicovými semiačkami či hriankou.
Hups, nejaký malý hrniec.. |
Krásny utorok všetkým!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára