Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Toskánsky šalát z bielej fazule

štvrtok 5. februára 2015

Toskánsky šalát z bielej fazule

Strukoviny sú podľa môjho skromného názoru nedocenenou potravinou. A pritom majú toľko zdraviu prospešných živín! Ale to všetci iste dobre viete. Horšie je to, že črevnému traktu dávajú celkom zabrať (tomu môjmu určite, ehm.. toľko k osobným veciam, ktoré som si mohla odpustiť), preto sa v našom jedálničku neobjavujú až tak často. Raz za čas ale nezaškodí si ich dopriať, napríklad v podobe teplého šalátu.

Budeme potrebovať:
  • 100 g bielej fazule (v suchom stave) alebo 1 konzervu (400 g) 
  • 1 (červenú) cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • trochu olivového oleja
  • sušený rozmarín, soľ a červenú (údenú) papriku podľa chuti
  • (paradajky) - priznávam, tentokrát som ich vynechala, pretože proste nie je ich sezóna a buď sú úplne bez chuti, alebo drahé, ani čo by boli zo zlata
  • (pár hobliniek parmezánu pre fajnšmekrov)
Fazuľu na noc necháme napučať vo vode. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak pokrájaný na tenké plátky. Ochutíme rozmarínom, soľou a paprikou a pridáme scedenú fazuľu. Konzervovanú len necháme prehriať, suchú podlejeme čistou vodou a dusíme domäkka. (Kto chce, na záver pridá nakrájané paradajky). Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu.



Ako ste prežili dnešný štvrtkový deň? Tešíte sa už na víkend? Pochváľte sa, čo máte v pláne?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára