Budeme potrebovať:
- 100 g bielej fazule (v suchom stave) alebo 1 konzervu (400 g)
- 1 (červenú) cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- trochu olivového oleja
- sušený rozmarín, soľ a červenú (údenú) papriku podľa chuti
- (paradajky) - priznávam, tentokrát som ich vynechala, pretože proste nie je ich sezóna a buď sú úplne bez chuti, alebo drahé, ani čo by boli zo zlata
- (pár hobliniek parmezánu pre fajnšmekrov)
Fazuľu na noc necháme napučať vo vode. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak pokrájaný na tenké plátky. Ochutíme rozmarínom, soľou a paprikou a pridáme scedenú fazuľu. Konzervovanú len necháme prehriať, suchú podlejeme čistou vodou a dusíme domäkka. (Kto chce, na záver pridá nakrájané paradajky). Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára