Nech už patríme do jednej, druhej, tretej či päťdesiatej skupiny, jedno máme všetci spoločné. Na fungovanie organizmu mu potrebujeme dodať energiu, aj keď trebárs len tak leňošíme na gauči. Pretože mozog, srdce a ostatné orgány pracujú neustále, nemôžu si vziať oddychový čas. Doprajme im teda niečo chutné, napríklad tieto jednoduché rezne s olivami.
Na dve porcie:
- 2 rezne z bravčového karé
- zmes talianskeho korenia
- 1 strúčik cesnaku
- trochu oleja
- 2 PL domáceho kečupu
- celý balíček zelených olív v náleve
Rezne umyjeme, posypeme zmesou korenia a na trošičke oleja sprudka orestujeme. Mäso vyberieme na tanier a zakryjeme potravinovou fóliou. Vo výpeku orestujeme cesnak nakrájaný nadrobno (ak je to nutné, pridáme ešte kvapku oleja) a vlejeme do panvice olivy aj s nálevom. Necháme trochu odpariť tekutinu a vmiešame kečup. K olivám vrátime naspäť rezne, podlejeme trochou vody a dusíme ich domäkka.
Pri výbere korenín sa, samozrejme, riaďte vlastným úsudkom a preferenciami, myslite však na to, že olivový nálev je slaný, preto so soľou opatrne!
Pri výbere korenín sa, samozrejme, riaďte vlastným úsudkom a preferenciami, myslite však na to, že olivový nálev je slaný, preto so soľou opatrne!
Ako trávite nedele zvyčajne vy? Napíšte mi!
Receptík si preposielam :) akurát zháňam čo s mojím karé v mraziaku :)
OdpovedaťOdstrániťReceptík si preposielam :) akurát zháňam čo s mojím karé v mraziaku :)
OdpovedaťOdstrániťS takým karé sa dá vykúzliť naozaj všeličo, ale som rada, že si mi takto pripomenula tento recept spred roka, dobrá voľba. Rýchle, jednoduché a dúfam, že aj chutné. Držím palce pri varení!
Odstrániť