Som rada, ak práve čítate tieto riadky. Ani nedúfam, že mám vôbec nejaké publikum, ale ak áno, verte, že ma to hreje pri srdci a napĺňa neopísateľnou vďačnosťou.
Tak rada by som si s vami poklebetila! Prehodila pár slov, zverila sa s novinkami (no úprimne, tie žiadne nie sú), ospevovala recepty, pokrmy a kombinácie, ktoré som objavila. Ale nič z toho, proste nestíham. Aj tento článok uprednostňujem pred iným z dôvodu, že je rýchlejšie hotový. Prepáčte mi to a berte inšpiráciu na túto božskú Frittatu ako ospravedlnenie. Nenechajte sa však zmiasť, je delikátna, určite sa budete oblizovať za ušami!
- 2 vajcia
- 200 ml smotany na varenie (12% alebo 18%)
- 100 g moravského údeného (alebo inej šunky)
- 3-4 ružičky brokolice
- 1 jarnú cibuľku
- 50-75 g tvrdého syra (pecorino romano či parmezán sú TOP!)
- obľúbené koreniny (použila som creolské)
- naviac: hlávkový šalát, paradajky, reďkovky, bazalku a citrón
V mise rozšľaháme vajcia so smotanou. Pridáme na malé kocky pokrájanú šunku, kolieska cibuľky a brokolicu rozobranú na drobné kúsky. Do zmesi nastrúhame syr a ochutíme koreninami podľa vlastného výberu. Prelejeme do pekáča, najlepšie nejakého väčšieho plytkého - frittata tak bude chrumkavejšia a rýchlejšie hotová (bohužiaľ, ja stále nemám vhodný rozmer.. Ježiško?).
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme, kým vaječno smotanová zmes nie je pevná a na povrchu chrumkavá a zlatistá. Podávame so zeleninovým šalátom.
Lúčim sa s vami, dúfam, že túto Frittatu vyskúšate, je nesmierne vhodná ako ľahší obed či 'snack' najmä počas letných dní, ktoré k nám snáď čochvíľa prídu. Mali sme tu chvíľu krásne počasie, ale nový týždeň odštartoval prudkou zmenou a teraz nám zase leje ako z krhly.
Nie je všetkým dňom koniec a budeme sa tešiť do budúcna.
A mne sa, SNÁĎ, podarí byť aktívnejšou. Mám pre vás pripravené veľmi zaujímavé veci! Ale keď toho času je tak málo a roboty stále viac..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára