Na dve porcie:
- steaky z lososa
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 lyžice horčice
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička rozmarínu
- mrazená zelenina ako príloha
Najprv si pripravíme omáčku. Zmiešame olej, horčicu, med a rozmarín, prípadne môžeme dochutiť soľou a korením.
Steaky potom obabreme v omáčke a na rozpálenej kvapke oleja opekáme z oboch strán asi dve minúty.
Zmiernime plameň a pod pokrievkou podusíme ešte 3-5 minút, záleží od hrúbky steaku. Lososa nerobíme príliš dlho, aby sa nevysušil. Hotovo. Do výpeku už len pridáme zo dve hrste zeleniny (ak treba, pridáme ešte olej alebo maslo) a dusíme do mäkka.
To je všetko, priatelia, môžeme konzumovať :) Dobrú chuť!
A ešte krabičková verzia, ktorá mi ostane na druhý deň..
jejej, my bychom si rozumněly!
OdpovedaťOdstrániťVeru hej, aj ja som si to už povedala pri niekoľkých Tvojich príspevkoch ;)
Odstrániť