Nuž, a prečo stredomorská? Do tohto receptu som dala bazalku, oregano a lúpané paradajky, ktoré mi evokujú pizzu a Taliansko, čierne olivy sú zase také Grécke.. tak prečo nie? :D
Ako teda na to:
Kus bravčovej panenky nakrájame na asi 1,5 cm hrubé stejčíky, posypeme bazalkou a oreganom.
Plátky potom osmahneme na rozpálenom olivovom oleji z oboch strán. Olej musí byť naozaj horúci, inak sa mäso nezatiahne, vytečie z neho všetka šťava a bude tuhé ako podrážka. K mäsu pridáme pol červenej cibule nakrájanej na pásiky, podlejeme ho šťavou z olív a šupneme tam aj niekoľko olív samotných. Dusíme pod pokrievkou 5 minút. Následne pridáme asi 1/3 plechovky lúpaných paradajok a ešte niekoľko minút necháme pod pokrievkou, aby sa zredukovala voda.
Kým sa panenka dusí, pripravíme si šalátik ako prílohu. Druhú polku cibule pokrájame na malé kocky. To isté spravíme s jednou veľkou paradajkou. Doplníme hrsťou rukoly a zalejeme lyžičkou olivového oleja a lyžičkou octa balsamico.
To by bolo všetko, môžete sa nadlabnúť do prasknutia :) Dobrú chuť!
To vypadá božsky! Já si na tyhle druhy masa moc netroufám, ale asi brzy něco takového taky zkusím. Ať nejdem celý život jenom na kuřecím, krůtím nebo mletém mase :D
OdpovedaťOdstrániťJa som sa tiež zo začiatku bála a jedla len kuracie :D Ale v skutočnosti na tom nie je nič ťažké, chce to trochu cviku. Človek sa aj tak najviac naučí na vlastných chybách ;)
OdstrániťTo budem musieť skúsiť.Vypadá to fakt skvelo a ked to aj tak skvelo chutí,niet čo dodať..
OdstrániťĎakujem, určite treba vyskúšať!
Odstrániť