Netreba nič viac iba:
- mrkvu (ja som dala 3 menšie)
- troška masla
- korenie 4 farieb
- kokosové mlieko (stačí malá 165 ml plechovka, ani tú som nespotrebovala celú)
Mrkvu nakrájanú na kolieska na masle jemne orestujeme a zalejeme horúcou vodou (aby to šlo rýchlejšie). Dochutíme korením podľa chuti, ja som zvolila korenie štyroch farieb (guľôčky, samozrejme, najprv rozdrvíme :D). Varíme do zmäknutia, netrvá to ani 10 minút. Ak ste dali príliš veľa vody a nestihla sa odpariť, radšej ju prelejte niekde bokom. Krém musí byť trochu hustejší a je istejšie ho vývarom potom riediť, ťažko by sa nám niečím neskôr zahusťoval. Mrkvu zmixujeme na kašu a pridáme asi tri štvrtiny plechovky kokosového mlieka. Buď ju predtým pretrepte, alebo dajte všetku vodovú časť a trochu krémovej. Znovu premixujeme a necháme ešte dve minútky prevrieť, aby sa spojila chuť.
Podávame ozdobenú kokosovým krémom alebo semienkami (celkom by sa mi k tomu páčili tekvicové..) či kokosovými plátkami, nechám to na vás :) Krém je vďaka mlieku naozaj sýty (dokonca som nebola na jednu ranu schopná celý ho zjesť), takže ak sa rozhodnete doplniť ho nejakým pečivom, druhý chod ani nebudete potrebovať.
podobnou jsme dělali na workshopu! nejlepší!!
OdpovedaťOdstrániťA ako ste ju robili? :)
OdstrániťTo vypadá dobře. Mrkve miluju. :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, ja ju tiež zbožňujem :)
Odstrániť