Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šošovicovo - mrkvová kaša s kari

pondelok 17. júna 2013

Šošovicovo - mrkvová kaša s kari

Tak strašne nefotogenické jedlo tu snáď ešte ani nebolo :D Lenže podeliť som sa s ním musela, pretože je jednoduché a chutné.

Táto kaša je vhodná ako príloha k mäsu a ak ju nespravíte príliš hustú, pokojne z nej môže byť aj polievka. Záleží, koľko vody po uvarení si necháte.

Postup je jednoduchý. Na noc necháme odmočiť šošovicu vo vode a na druhý deň ju uvaríme. Najprv na masle opečieme na krúžky nakrájanú mrkvu a keď nadobudne zlatistý nádych, prihodíme šošovicu a zalejeme vodou. Ochutíme mletým čiernym korením a kari. Varíme domäkka, asi 15 minút. Následne scedíme (alebo aj nie, ak chceme z toho polievku) a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Množstvá neuvádzam schválne, prispôsobte si podľa seba (ale ak by to niekoho zaujímalo, mne na dve slušné porcie vystačilo 100 g šošovice a jedna veľká mrkva).



2 komentáre:

  1. Možná nefotogenické, ale určitě musí chutnat parádně :) Čočku bych mohla jíst pořád a klidně celý hrnec :)

    OdpovedaťOdstrániť