Táto kaša je vhodná ako príloha k mäsu a ak ju nespravíte príliš hustú, pokojne z nej môže byť aj polievka. Záleží, koľko vody po uvarení si necháte.
Postup je jednoduchý. Na noc necháme odmočiť šošovicu vo vode a na druhý deň ju uvaríme. Najprv na masle opečieme na krúžky nakrájanú mrkvu a keď nadobudne zlatistý nádych, prihodíme šošovicu a zalejeme vodou. Ochutíme mletým čiernym korením a kari. Varíme domäkka, asi 15 minút. Následne scedíme (alebo aj nie, ak chceme z toho polievku) a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Množstvá neuvádzam schválne, prispôsobte si podľa seba (ale ak by to niekoho zaujímalo, mne na dve slušné porcie vystačilo 100 g šošovice a jedna veľká mrkva).
Možná nefotogenické, ale určitě musí chutnat parádně :) Čočku bych mohla jíst pořád a klidně celý hrnec :)
OdpovedaťOdstrániťBola skvelá, kari v tom urobí svoje :)
Odstrániť