Pred skúškou som sa však musela adekvátne posilniť, predsa len, ísť tam s prázdnym žalúdkom by nebolo rozumné, ťažko by sa mi myslelo. A tak, zase raz to vyhrala len jedna rýchlovka z oblasti maminka zachraňuje a rúra pečie, kým ja sa učím.
Potrebujeme len smiešne množstvo ingrediencií:
- batáty
- bazalku (mám sušené lístky z črepníkovej bazalky)
- maslo
A samozrejme, morčacie mäso, ktoré som vytiahla z mrazničky. Pripravené mamkou, zabalené presne pre tieto prípady núdze.
Batáty necháme i so šupkou, no dobre ich umyjeme. Nakrájame na kolieska, prípadne hranolčeky, ktoré tvary sú vám viac sympatické. Posypeme bazalkou a obložíme pár plátkami masla. Určite môžete použiť i nejaké koreniny, trebárs mleté čierne, rascu, nejaké iné bylinky, napríklad rozmarín či tymián, ale ja na batátoch zbožňujem práve tú ich sladkú chuť, preto ich ani nesolím, aby sa to neprebilo. Rozložíme ich na papier na pečenie a zvinieme do balíčka. Dáme do rozohriatej rúry a pri 200° pečieme 20 - 25 minút.
Jednoduché, ale chutné. Dokonca zdravé. A ospravedlňte, prosím, primitívnosť jednotlivých "receptov", ale ja si proste stojím za svojím a držím sa i naďalej hesla v jednoduchosti je krása. Tak zatiaľ niekedy dovidenia, ja mám dnes oddych, ale zajtra sa zase naplno venujem učeniu a žmýkaniu mozgových závitov, preto to tu zrejme chvíľu bude zase pusté. Ale ja sa vrátim! ako raz Arnie Schwarzenegger povedal..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára