A aby to nebolo také priamočiare,
Čo sme našli v chladničke (na 2 porcie):
- 2 kuracie stehná
- 3 jarné cibuľky
- korma pastu (z Marks & Spencer)
- trochu masla
Postup je až smiešne jednoduchý. Kuracie stehná umyjeme a položíme do pekáča. Dôležité je mať stehná s kožou. Tú nadvihneme a pod ňu vtlačíme čo najviac korma pasty. Jarné cibuľky pokrájame: bielu časť na polky alebo štvrtiny, zelenú na kolieska. Rozložíme ju do pekáča k stehnám. Mäso obložíme pár plátkami masla a podlejeme vodou.
Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 200° na 45 minút. (Medzitým utekáme k roztvorenému zošitu s poznámkami z prednášky, ktoré nám pripomínajú nápis na hrobke Tutanchamóna). Alobal potom odložíme a dopekáme ďalšiu štvrťhodinu, alebo viac, kým kuracie nie je na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Servírujeme! A oblizujeme sa za ušami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára