Rezance #1:
- 50 g sklených rezancov
- 1 mrkvu
- pár ružičiek brokolice
- pár ružičiek karfiolu
- trocha kalerábu
- 1/2 avokáda
- kúsok masla
- bylinkovú soľ alebo vegetu
V prvom prípade rezance krátko povaríme v osolenej vriacej vode. Medzitým na masle jemne opečieme mrkvu a kaleráb nakrájaný na tenšie pásiky, prihodíme ružičky brokolice a karfiolu, ochutíme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka. Zeleninovú zmes naservírujeme na hotové rezance a doplníme avokádom pokrájaným na kocky.
Rezance #2:
- 50 g sklených rezancov
- niekoľko ružičiek brokolice
- hrsť mrazenej zeleninovej zmesi
- trochu masla
- bylinkovú soľ
- 50 g nivy
V tomto prípade rezance zalejeme vriacou vodou, dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť. Na masle orestujeme brokolicu, dolejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver pridáme hrsť zeleninovej zmesi, tak aby sa prehriala. Ochutíme soľou. Rezance zlejeme a na okamih pridáme do panvice k zelenine. Dobre premiešame, aby sa rezance obalili trochou tuku. Pokrm premiestnime na tanier/do misky a posypeme syrom niva.
Ako si rezance najčastejšie pripravujete vy?
Milujem ázijské jedlá :) ale také keď si ich pripravím sama a nie tie z čínskych reštaurácii :D A tieto tvoje skúsim tiež (zas budem opakovať :D spomínam si na základnú školu : "nooo to saa povieee, onaa opakúújeee ... :D ) no akurát sekám, tak "na skle maľované" bude v premiere potom :D
OdpovedaťOdstrániťHaha, to s tou základkou to máš pravdu, tiež sme na seba takto žalovali :D
OdstrániťÁzijská kuchyňa je fajn, ale ako hovoríš, vtedy, keď si ju pripravíš sama. Príde mi, že vo všetkých čínskych reštauráciách im ide iba o vyčerpanie všetkých olejových zásob v meste. Alebo je to len moja blbá skúsenosť?
A na premiéru si počkám ;)