Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Letný šalát s grilovanými broskyňami, mozzarellou a tortillou

piatok 19. júla 2019

Letný šalát s grilovanými broskyňami, mozzarellou a tortillou

Občas mám chuť (a čas) pripraviť môjmu drahému menší experiment na tanieri. A potom s malou dušičkou čakám, čo na to povie.
Chladnička v týchto dňoch prekypuje ovocím a to sa rozhodne, že sa začne kaziť všetko naraz. No nebuď z toho na infarkt. Takže okrem toho, že ho pcháme do raňajkových misiek či sem-tam ujedáme na "svačinky", muselo putovať aj do chodu v inú časť dňa.
Ovocie na obed? V slanom šaláte? Ak máte už niekoľko mojích príspevkov prečítaných, viete, že to nie je žiadna revolúcia a pár takýchto výtvorov už mojím žalúdkom prešlo. Vždy k spokojnosti.
Preto keď som natrafila na recept, ktorý vám za malý moment predstavím, okamžite som si predstavila, ako ho servírujem na príjemný spoločný obed.
Priznám sa, prvá reakcia znela "Co to je?!" ale skôr z dôvodov, že sme mali plne naložený stôl a moja lepšia polovička sa zhrozila, že to musí zjesť všetko naraz. Inak fajn, bola som pochválená (napriek tomu, že mi trošičku prihorela tortilla a že pan Panďák nie je obrovským fanúšikom mozzarelly).
Takže, ak aj vy máte chuť na niečo letné, ľahké a svieže, sladko-slané a netradičné, pustite sa do prípravy!

Opečená tortilla:
  • 1-2 tortilly (viaczrnné)
  • olej zo sušených paradajok (alebo rozpustené maslo)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ (ružovú himalájsku) podľa chuti
Šalát:
  • 3 broskyne
  • 300 g cherry paradajok
  • niekoľko sušených paradajok
  • pesto z medvedieho cesnaku (alebo bazalkové)
  • 100 g šunky (aspoň 90%)
  • 1-2 bochníčky mozzarelly
  • pár listov ľadového šalátu
Vinaigrette:
  • 50 g olivového oleja
  • 1 PL balzamikovej redukcie (alebo octu)
  • 2 ČL medu
  • štipku paprikových vločiek
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvú bazalku (voliteľne)
Tortillu z oboch strán potrieme olejom a namažeme prelisovaným cesnakom. Ochutíme soľou a na panvici opečieme, kým nemá hnedastú kôrku. Po vychladnutí nalámeme na nepravidelné kúsky.
Broskyne prekrojíme na polovice a zbavíme kôstky. Na grilovacej panvici ich reznou stranou grilujeme, kým sa neobjaví charakteristická vzorka a nezačnú jemne karamelizovať.
Zálievku pripravíme zmiešaním oleja, balzamikovej redukcie, medu, paprikových vločiek, soli a korenia. Môžeme pridať posekané lístky bazalky. 
Do misy uložíme ľadový šalát a premiešame ho s pestom. Pridáme broskyne, natrhané kúsky šunky a mozzarelly, prekrojené cherry paradajky, posekané sušené paradajky a zalejeme vinaigrette. Podávame s chrumkavou tortillou.



Ach, tento šalát priam kričí Leto! Škoda, že vonku ho to pripomína len vzdialene. Síce máme už posledné dva dni viac slnka, ale na kúpalisko to s teplotami veru nie je. Už potrebujem dovolenku! Mám pocit, že ak budem riešiť ešte jeden problém navyše, exploduje mi mozog. 
Čo vy? Už ste niekde boli, či zatiaľ iba plánujete?

4 komentáre:

  1. Zlý kredit, dobre !! 100% akceptácia pre okamžité pôžičky, získanie ponuky do 24 hodín
    Získajte osobnú pôžičku od 8 000 GBP do 80 000 000 USD, 3,0%
    úroková miera Naše pôžičky sú dobre poistené a maximálna bezpečnosť je naša
    prioritou, ste finančne stlačení?
    Hľadáte prostriedky na splácanie pôžičiek a dlhov?
    Hľadáte financovanie na začatie podnikania?
    Potrebujete súkromné alebo firemné pôžičky na rôzne účely?
    Hľadáte pôžičky na veľké projekty?
    Hľadáte prostriedky na rôzne ďalšie procesy?
    Poznámka: Ponúkame nasledujúce pôžičky pre jednotlivcov
    * Komerčné pôžičky.
    * Osobné pôžičky.
    * Obchodné pôžičky.
    * Investičné pôžičky.
    * Rozvojové pôžičky.
    * Pôžičky na nákup.
    * Stavebné úvery.
    * Úvery pre spoločnosti a mnoho ďalších:
    a oveľa viac pri úrokovej sadzbe 3%;
    e-mail: ako sa prihlásiť?
    Pre viac informácií kontaktujte pls: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odporúčam každému, kto hľadá obchodnú pôžičku, pánovi Benjaminovi, ktorý mi pomohol so pôžičkou vo výške 4 milióny USD na začatie podnikania a bolo to rýchle. Keď som od nich získal úver, bolo prekvapujúce, ako ľahko s nimi mohli pracovať. Proces bol rýchly a zabezpečiť. Určite to bol pozitívny zážitok. Vyhnite sa podvodníkom a kontaktujte pána Benjamina On. Lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. Ak hľadáte podnikateľský úver.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chcel by som poďakovať spoločnosti Lapo Micro Finance za poskytnutie pôžičky. Niekoľkokrát som bol oklamaný, keď som sa pokúšal získať pôžičku, kým som nenatrafil na spoločnosť Lapo Micro Finance, ktorá mi poskytla pôžičku v hodnote 23 000 dolárov na starostlivosť o moje choré dieťa. Ak dnes potrebujete skutočného veriteľa, kontaktujte Lapo a nenechajte sa zmiasť. Kontaktný e -mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdpovedaťOdstrániť

  4. Yes it is possible to recover your stolen bitcoins. I never believed in bitcoin recovery because I was made to understand that it was not possible. However, sometime in February I fell for a forex scam which promised overly high returns and I ended up losing close to $500,000. I searched for a month for help until I finally came across an article on reddit in regards to recovering stolen cryptocurrency so I reached out to them, Recover Btc Help Wizard Charles Group Hackers. I was so scared and skeptical because I have heard of bad experiences but I decided to give them a try and to my greatest surprise I was able to get all my stolen bitcoins recovered from the scammers within a very short time frame. I don’t know if I’m allowed to share the links on here but you can contact them at wizardcharlesgrouphackers@gmail.com to get help.

    OdpovedaťOdstrániť