Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie prsia v omáčke z medvedieho cesnaku a plnené šampiňóny

pondelok 1. júla 2019

Kuracie prsia v omáčke z medvedieho cesnaku a plnené šampiňóny

Ahoj, ahoj, ahoooj 😆
Nie, neuškvaril sa mi mozog z tepla (zatiaľ). Neviem čo vy, ja si nástup leta poriadne užívam. Keď je možnosť, chodíme sa čvachtať do bazéna, kde je asi miliarda ľudí. Nečudujem sa, veď čo je teraz lepšie ako hodiť sa na vorvaňa a schladiť sa v ľadovej vode (s tou miliardou ľudí, takže neexistuje, aby ste si zaplávali).
Jasné, nie všetci máte príležitosť, nie všetci si horúčavy užívate. Chápem, ale mne zima prekáža a mám z nej skôr depresívne pocity. Teraz ožívam, som viac aktívna a čuduj sa svete, mám prevažne dobrú náladu. Týchto pár dní mi je síce smutno, pretože moja lepšia polovička zažíva neskutočný nápor práce a nemá čas ani dýchať, jedna služobná cesta sem, druhá tam, preto je lama (aka. ja, priateľka) ponechaná vlastnej zábave. A nie je to zábava ani trochu, to vám poviem.
Nuž, takže ako tráviť voľný čas? Jasné, aj v kuchyni. Akurát teraz tie moje výtvory nemá kto jesť..
Nedáte sa pozvať na šťavnaté kuracie prsia utopené v zelenej aromatickej omáčke z medvedieho cesnaku? Sľubujem, pochutnáte si a ako bonus prihodím plnené klobúčiky šampiňónov. Vošli sa do nich hrášok, sušené paradajky aj trochu Gorgonzoly.
Naviac, predstavte si, že mäsko naberáte do malých "pita chlebíkov" v podobe pečeného baklažánu. Mami, toto môžeme jesť rukami? Decká budú nadšené, určite.
Ak sa vám zbiehajú slinky, šup šup do kuchyne!

Kuracie prsia:
  • 500 g kuracích pŕs
  • trochu oleja (zo sušených paradajok)
  • koreniny: cesnakové grilovacie, korenie na grilovaný syr - podľa chuti
  • 2 PL pasty z medvedieho cesnaku
  • nožičky zo šampiňónov
Šampiňóny:
  • 6 veľkých klobúčikov
  • trochu oleja (zo sušených paradajok)
  • 6 sušených paradajok v oleji
  • 1 malú konzervu hrášku
  • 100 g Gorgonzoly (či iného s modrou plesňou)
Baklažán:
  • 1 veľký kus
  • bylinkovú soľ
Začneme prípravou baklažánu. Umyjeme ho, zbavíme stopky a nakrájame na priečne kolieska. Posypeme bylinkovou soľou a rozprestrieme na dosku. Necháme 15 minút odstáť, kým nepustí šťavu. Odsajeme ju kuchynskými utierkami. Rozložíme na plech a pečieme 15-20 minút domäkka. 

Kým sa baklažán potí, mäso odblaníme a nakrájame na pásiky. Ochutíme grilovacími koreniami a na oleji z paradajok sprudka opečieme. Keď má kura zlatistú kôrku, pridáme pesto z medvedieho cesnaku rozmiešané v šálke vody. Zmes vlejeme do panvice a mäso dusíme.

Šampiňóny ošúpeme, vydlabeme nožičky a zvonka potrieme paradajkovým olejom (je ochutený, kto nemá, pridá soľ a koreniny). V miske zmiešame hrášok, nakrájané sušené paradajky a rozmrvenú Gorgonzolu. Zmes trochu popučíme a hmotu postupne naplníme do hubových klobúčikov. Na grilovacej panvici ich zo spodu opečieme, aby mali zlatistý povrch. Nakoniec ich preložíme na plech a pečieme v rúre pri 180° C až 40-45 minút, kým nie sú mäkké. 


Nožičky šampiňónov nakrájame na drobné kúsky a pridáme k mäsu do omáčky, kým sa ešte dusí. Varíme, kým všetko nie je mäkké. Priebežne môžeme podlievať vodou či vývarom, podľa toho, akú hustú omáčku chceme. 

Hotovo, zostavujeme na tanieri: Uložíme kôpku mäsa s kolieskami baklažánu, ktorý môže slúžiť práve na naberanie (či naplnenie ako tacos) spolu s prílohou plnenými šampiňónmi. Ozdobíme čerstvou zeleninou podľa chuti. 





Musím priznať, tento chod vznikol neplánovane a impulzívne. Mysľou mi vírilo niekoľko vízií a nápadov, ale až keď som uvidela, aké veľké šampiňóny v balení naozaj sú, museli byť plnené! 
Baklažán mám rada aj ako samotný miesto krajca chleba, preto som ho chcela spracovať aby bol variabilný aj na ďalšie použitie. Nuž a kuracie.. S priateľom si ho teraz robíme snáďa každý týždeň na niekoľko dní, vždy čo najjednoduchšie: hodiť na panvicu, opiecť, neriešiť. Už som si aj hovorila. že na chvíľu im dám pauzu, pretože drahý minule skonštatoval, že to chce zmenu, ale boli v akcii a teraz ich pár dní budem jesť sama. Dávam mu však za pravdu v tom, že nejakú pestrosť to predsa len potrebuje. Bum! zbadala som v chladničke toto zelené pesto a hybaj s ním do panvice. 
Neplánovane sa aj tak rodia najlepšie pokrmy 😊
Všetkým krásny prázdninový začiatok leta! Chystáte sa niekam na dovolenku?

1 komentár:

  1. Zlý kredit, dobre !! 100% akceptácia pre okamžité pôžičky, získanie ponuky do 24 hodín
    Získajte osobnú pôžičku od 8 000 GBP do 80 000 000 USD, 3,0%
    úroková miera Naše pôžičky sú dobre poistené a maximálna bezpečnosť je naša
    prioritou, ste finančne stlačení?
    Hľadáte prostriedky na splácanie pôžičiek a dlhov?
    Hľadáte financovanie na začatie podnikania?
    Potrebujete súkromné alebo firemné pôžičky na rôzne účely?
    Hľadáte pôžičky na veľké projekty?
    Hľadáte prostriedky na rôzne ďalšie procesy?
    Poznámka: Ponúkame nasledujúce pôžičky pre jednotlivcov
    * Komerčné pôžičky.
    * Osobné pôžičky.
    * Obchodné pôžičky.
    * Investičné pôžičky.
    * Rozvojové pôžičky.
    * Pôžičky na nákup.
    * Stavebné úvery.
    * Úvery pre spoločnosti a mnoho ďalších:
    a oveľa viac pri úrokovej sadzbe 3%;
    e-mail: ako sa prihlásiť?
    Pre viac informácií kontaktujte pls: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť