Ako ale iste viete, s cestovinami je to tak, že recepty sa región od regiónu líšia a rôzne sa prispôsobujú. Preto mi, dúfam, odpustíte, keď som to i ja vzala trochu po svojom.
Originálny recept (pre 4 osoby) + {moja verzia}:
- 400 g špagiet {u mňa 30 g celozrnných vývrtiek}
- 4 PL olivového oleja {stačí kvapka}
- 1 cibuľa {polka}
- 200 g slaniny {1 plátok moravského údeného}
- 800 g lúpaných paradajok {ja 6 cherry paradajok}
- 1 ČL majoránky, soľ a mleté čierne korenie
- Pecorino Romano na posypanie {asi 30 g srvátkového syra}
Najprv si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale. Na olivovom oleji osmahneme nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme slaninu {na pásiky nakrájané moravské údené} a paradajky. Ochutíme majoránkou, soľou a korením, dobre premiešame a opekáme asi 5 minút. Keď sú cestoviny al dente, aj s trochou vody, v ktorej sa varili, ich prihodíme na panvicu a necháme prehriať a zmiešať chuť. Podávame posypané syrom.
{Mami, tak som sa prekonala..}
Vypadá to jednoduše a přitom tak moc dobře... :)
OdpovedaťOdstrániťA presne tak to aj je :D Jednoduché na prípravu a zároveň veľmi chutné ;) ďakujem
Odstrániť