Postup je opäť primitívny.
Potrebujeme (na jednu porciu):
- polovicu póru (pridajte bielu aj zelenú časť)
- maslo
- 40 - 50 g krémového syra (ja som dala Philadelphiu)
- rozmarín
- prípadne soľ a korenie na dochutenie
Na plátku masla osmahneme nadrobno nakrájaný pór. Zalejeme vodou tak, aby bol tesne ponorený pod vodou a varíme, kým sa takmer všetka tekutina neodparí. To si regulujte podľa seba v závislosti od toho, či máte omáčky radi hustejšie alebo redšie.Vmiešame krémový syr a dochutíme rozmarínom. Pre gurmánov odporúčam ešte pokvapkať trochou citrónovej šťavy. Všetko premiešame a podávame s rybou. V mojom prípade so sleďovým filetom. Dobrú chuť!
Fúha, zaujímavý nápad. A ináč ďakujem za recept na rybí teplý šalát, zachránil ma X). Nebyť jeho, umriem od hladu lebo sa neviem rozhodnúť, že čo si mám dať na obed....XD
OdpovedaťOdstrániťToto by som tiež vyskúšala...hm...možno potom, ale aj tak. Kreatívny spôsob jedenia rýb z konzervy....XD
To ma naozaj nesmierne teší, že som reálne niekomu pomohla zachrániť život (respektíve odvrátiť škvrčanie žalúdka :D)!
OdstrániťAj také obyčajné konzervy sa dajú aspoň trochu povýšiť na "pokrm" nie len bohapustú vypchávku brucha, aspoň sa snažím.
Naozaj ďakujem.