Za oknom počasie, do ktorého by som ani psa nevyhnala a predo mnou na tanieri šťavnatý kúsok mäsa, z ktorého stúpa horúca para. Zahreje, zasýti, uspokojí po každej stránke. Dosť už ale ód na úvod (ejha, dokonca rým..), poďme na recept:
- bravčová panenka
- cibuľa
- cesnak
- cherry paradajky
- maslo
- provensálske bylinky
Na alobal rozložíme panenku, pokojne aj v celosti tak ako je (ja som mala už len zvyšky od minula, preto je v dvoch kusoch). Obklopíme cibuľou nakrájanou na hrubé polkolieska, pridáme pár strúčikov cesnaku a niekoľko cherry paradajok, ktoré jemne narežeme. Navrch položíme niekoľko plátkov masla a posypeme provensálskym korením. Alobal zvinieme a do rozohriatej rúry dáme piecť na 25 minút pri 180 °C.
A to je všetko priatelia! Také jednoduché.
Prípravu panenky týmto spôsobom vrelo odporúčam, pretože para uzavretá v alobale zabezpečí, že mäso zostane naozaj šťavnaté a mäkké. Zbohom vysušené podrážky, myslím, že konečne sa zlepšujem aj v príprave mäsových pokrmov. Horšie je to s ich výslednou prezentáciou, tie fotky sú zase na zaplakanie, ale dúfam, že mi to odpustíte..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára