Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Portobello šampiňóny plnené cuketou a nivou

streda 8. januára 2014

Portobello šampiňóny plnené cuketou a nivou

"Heuréka!" mohla by som zvolať, pretože konečne po dlhom čase som sa zmohla na nejaké to varenie. Štart to bol ale veľmi pozvoľný, nebudem sa predsa odrazu prepínať a preceňovať svoje schopnosti, čo ak som medzičasom kuchtiť zabudla a potom by to dopadlo katastrofou?

Už včera som hútala nad tým, čo by tak mohlo naplniť na dnešný obed obsah môjho žalúdka a nie a nie na nič súce prísť. Zachránila ma návšteva Tesca, kde nám do oka padlo zľavnené balenie šampiňónov, respektíve "steakov" Portobello. Už dlhšie som po nich pokukovala, ale vždy ma odradila cena a tak tentokrát nebolo čo riešiť a putovali do košíka. Ako prebehlo moje prvé zoznámenie sa s nimi? Tu je výsledok:

Potrebujeme:
  • 3 Portobello šampiňóny
  • 1/2 cukety
  • 2 PL sterilizovanej kukurice
  • 1PL čiernych olív
  • 50 g nivy
Cuketu nakrájame na malé kocky a v panvici na troche arašidového oleja orestujeme spolu s kukuricou a olivami. Ochutíme podľa ľubovôle, ja som siahla po korení čubrica.


Medzitým si očistíme šampiňóny a zbavíme ich nožičiek. Keď je cuketa polomäkká, vyberieme ju z panvice a naplníme ňou huby. 


Posypeme nastrúhaným syrom niva, preložíme na pekáč a dáme zapiecť do predom vyhriatej rúry na 180° na 20 - 30 minút. 


Tip: Nivu možno na šampiňóny pridať o niečo neskôr, aby mala skôr tekutejšiu konzistenciu, v mojom prípade bola už trošku viac zapečená. 




Svoju prvú skúsenosť s Portobello hodnotím kladne, boli veľmi chutné a myslím, že sa k nim určite niekedy vrátim. Páči sa mi ich využitie najmä ako náhrada žemle u hamburgera, určite to bude lahôdka ☺. 

Prajem všetkým peknú stredu a dovidenia nabudúce!  

6 komentárov:

  1. já miluju žampiony s mozzarellou! :) tyhle jsou ale jistě taky skvělé :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás mozzarella padla práve deň predtým na večeru :D Ale ja mám veľmi rada i nivu, má výraznejšiu chuť a keď sa mi nechce experimentovať s koreniami (čo je často), tak si vyberiem práve ju.

      Odstrániť
  2. Ty jsi šikulka! Vypadá to parádně. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Portobello jsem ještě neměla, ale už jsem o nich uvažovala. Díky za připomenutí :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je za čo, určite som toho názoru, že ich treba vyskúšať :)

      Odstrániť