Už včera som hútala nad tým, čo by tak mohlo naplniť na dnešný obed obsah môjho žalúdka a nie a nie na nič súce prísť. Zachránila ma návšteva Tesca, kde nám do oka padlo zľavnené balenie šampiňónov, respektíve "steakov" Portobello. Už dlhšie som po nich pokukovala, ale vždy ma odradila cena a tak tentokrát nebolo čo riešiť a putovali do košíka. Ako prebehlo moje prvé zoznámenie sa s nimi? Tu je výsledok:
Potrebujeme:
- 3 Portobello šampiňóny
- 1/2 cukety
- 2 PL sterilizovanej kukurice
- 1PL čiernych olív
- 50 g nivy
Cuketu nakrájame na malé kocky a v panvici na troche arašidového oleja orestujeme spolu s kukuricou a olivami. Ochutíme podľa ľubovôle, ja som siahla po korení čubrica.
Medzitým si očistíme šampiňóny a zbavíme ich nožičiek. Keď je cuketa polomäkká, vyberieme ju z panvice a naplníme ňou huby.
Posypeme nastrúhaným syrom niva, preložíme na pekáč a dáme zapiecť do predom vyhriatej rúry na 180° na 20 - 30 minút.
Tip: Nivu možno na šampiňóny pridať o niečo neskôr, aby mala skôr tekutejšiu konzistenciu, v mojom prípade bola už trošku viac zapečená.
Svoju prvú skúsenosť s Portobello hodnotím kladne, boli veľmi chutné a myslím, že sa k nim určite niekedy vrátim. Páči sa mi ich využitie najmä ako náhrada žemle u hamburgera, určite to bude lahôdka ☺.
Prajem všetkým peknú stredu a dovidenia nabudúce!
já miluju žampiony s mozzarellou! :) tyhle jsou ale jistě taky skvělé :P
OdpovedaťOdstrániťU nás mozzarella padla práve deň predtým na večeru :D Ale ja mám veľmi rada i nivu, má výraznejšiu chuť a keď sa mi nechce experimentovať s koreniami (čo je často), tak si vyberiem práve ju.
OdstrániťTy jsi šikulka! Vypadá to parádně. ♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne! :*
OdstrániťPortobello jsem ještě neměla, ale už jsem o nich uvažovala. Díky za připomenutí :D
OdpovedaťOdstrániťNie je za čo, určite som toho názoru, že ich treba vyskúšať :)
Odstrániť