Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie placky

utorok 28. januára 2014

Kuracie placky

Ako tak sledujem jednotlivé blogy, zisťujem, že do tvaru placiek sa dá vyformovať úplne čokoľvek. Od palaciniek a lievancov, cez rôzne zeleninové kreácie po mäso a ryby. Plackovanie je veľmi obľúbené v mnohých domácnostiach a ja sa vôbec nečudujem, pretože je to jednoduchý spôsob, ako vyhotoviť aj z napohľad obyčajných surovín skvelé jedlo pri použití správnych ingrediencií. Ktoré sú tie správne, to už nechám na vás. Ale môžete sa inšpirovať napríklad týmito; pridávam receptík na kuracie placky, ktoré fičia u nás v rodine ;)

Tu je originálny predpis z mamkinej kuchárskej knihy, ale nikdy ho nedodržiavame presne:
  • 3-4 kuracie prsia
  • 3 vajcia
  • 10 PL zemiakový škrob (dala som 6 PL)
  • 1 malé lečo (my máme domáce, bolo ho možno 3-4 kopcovité PL)
  • 1 dcl olej
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL vegeta, 1 ČL kari, 1 ČL čili, 1 ČL biele korenie, 1 ČL nové korenie, 1 ČL oregano, 1 ČL majoránka, 1 ČL tymián, soľ (s koreninami si hlavu netrápte, proste nahádžte, čo máte aktuálne v kuchyni.. )
Prsia nakrájame na veľmi tenké rezančeky alebo kocky. Všetko spolu zmiešame a necháme odležať v chlade na 24 hod. Na panvicu dávame zmes lyžicou aby vznikli malé placky, opekáme dozlatista. 


Podávame s ryžou, opekanými zemiakmi, šalátom, prípadne môžeme posypať strúhaným syrom, to je už na vás, dobrú chuť!



4 komentáre:

  1. Óha! Recept to vyzerá ako naozaj vydarený! Sa mi zbiehajú sliny.... X)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heh, tak už iba naložiť do marinády a zajtra je obed vyriešený ;)

      Odstrániť
  2. Vyzerá to skutočne chutne :D btw ... ktory domaci recept nie je chutny? ze ano :D ... Inak celkom dobre by to mohlo byť aj na ranajky medzie celozrnnú žemľu alebo domáci chlebík :) chutná alternatíva kalorického hamburgeru :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To veru nie je zlý nápad :) Ako burger by som si to vedela predstaviť, ďakujem za inšpiráciu.

      Odstrániť