Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bylinkový pstruh s cuketou z alobalu

utorok 11. marca 2014

Bylinkový pstruh s cuketou z alobalu

Nebudem písať o tom, že v poslednej dobe nemám motiváciu aktívnejšie sa venovať blogu.
Nebudem písať o tom, že všetky jedlá, ktoré pripravujem sú buď extrémne jednoduché alebo ešte pochádzajú z domácich zásob.
Nebudem písať o tom, že zbožňujem, keď si obed pripravím raz dva spôsobom Hoď to všetko na plech a niečo z toho bude.
Nebudem písať o tom, že ryby by sme si pre zdravie mali naložiť na tanier minimálne raz do týždňa.
Nebudem písať o tom, že rybám netreba veľa kúzlenia a vyrobíte z nich ľahko božské jedlo.
Nebudem písať o tom, že zbožňujem zeleninu.

Kecám. Klamem. A strašne. Až sa mi z huby práši. Pretože som to práve všetko napísala. Nuž, tak neostáva nič iné, iba to zaklincovať receptom.
Potrebujeme:
  • pstruha
  • citrón
  • petržlenovú, zelerovú a vňať magi
  • bazalku
  • bylinkovú soľ
  • maslo
  • cesnak
  • cuketu
Do alobalu položíme pstruha, ktorého bruško i jeho celého sme posypali bylinkovou soľou. Okolo neho porozhadzujeme cuketu pokrájanú na hrubšie kocky a vylúpaný cesnak. Všetko pokvapkáme šťavou z citróna a niekoľko koliesok vložíme i do pstruha. Vňate si nasekáme nadrobno a porozkladáme po rybe a cukete. Pokladieme pár plátkami masla a všetko zvinieme do jedného balíčka. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180° najprv 15 minút, potom balíček roztvoríme a dopečieme ešte asi 5 min. Hotovo!


Naozaj sa ospravedlňujem, že momentálne neprispievam na blog príliš veľa príspevkami, ale akosi nemám inšpiráciu. Na čas sa vyhovárať nebudem, ten by sa určite našiel vždy. Horšie je to s chuťou. Pevne však verím, že tento stav čoskoro prejde a ja sa vám budem venovať intenzívnejšie. Ak o to, samozrejme, budete stáť.. Krásny večer všetkým!

2 komentáre:

  1. pstruha miluju, ale já ho pokapávám citronem až po udělání :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som kdesi čítala, že ryby by sa mali pokvapkať šťavou z citróna ešte práve pred varením, potom sa vraj ich mäso nerozpadáva. Neviem, čo je na tom pravdy, ale praktizujem to tak :D

      Odstrániť