I teraz sme spolu, no vlastne viac v jej réžii, uskutočnili jeden pokrm, ktorý je tak tradičný, že ho sem dať proste musím. Obyčajné pečené bravčové. Neobyčajne s exotickou prílohou: batátom.
Na 4 porcie potrebujeme:
- asi 500g bravčového pleca
- cibuľu
- cesnak
- soľ, grilovacie korenie, mleté čierne korenie
- olej
Mäso v celku na povrchu narežeme, aby sa pri pečení nezvraštilo. Do zárezov povtierame nadrobno nasekaný cesnak, uložíme do pekáča, zalejeme olejom, posypeme pokrájanou cibuľou a ochutíme všetkými koreninami. Zalejeme vodou asi do polovice pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme najprv pol hodinu zakryté alobalom pri 200°.
Po 30 minútach mäso otočíme a pridáme batát, ktorý sme tiež narezali na povrchu do kríža. Rovno v šupke, ale nezabudneme ho dobre očistiť. Pečieme ďalšiu pol hodinu, už pri nižšej teplote, asi 150°. Po uplynutí tejto doby bravčové v celku vyberieme a ponakrajujeme ho na vejáre o hrúbke rezňa, aby sa prepieklo aj zo stredu. Dopekáme už kým nie je mäkké a hotovo. Uistíme sa, že i batát je upečený a následne už len servírujeme. Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára