Huevos rancheros, doslova vajcia rančerov, sú veľmi populárnym pokrmom, najmä ako sýty raňajko-obed (čiže brunch) pre mnoho mexických rodín na vidieku. Teda tak to bolo v minulosti a dnes jeho obľúbenosť neklesá, toto jedlo sa rozšírilo do celého sveta a preto, ako je to bežné, má milión variácií.
Základom sú však vajcia, kukuričná tortilla a paradajková omáčka s chili. Často sa dopĺňa o červenú fazuľu, kúsky avokáda, prípadne rovno guacamole či dokonca mexickú ryžu.
Ja vám prinášam tú moju verziu, na ktorú potrebujeme:
- 1/2 malej cibule
- 1/2 konzervy fazule
- 1/2 konzervy lúpaných paradajok
- vajce
- mleté čierne korenie, sladkú papriku
- olivový olej
Na kvapke oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľu a lúpané paradajky, premiešame a navrch vyklepneme vajce. Ochutíme korením a paprikou a panvicu zakryjeme pokrievkou. Dusíme 5 minút, alebo tak dlho, kým žĺtko nebude mať konzistenciu, ktorú preferujete (teda u mňa polotekuté).
Finále, snažíme sa to obratne preniesť na tanier, aby sa to celé nerozpadlo a estetika nešla do hája a môžeme sa veselo napchávať!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára