A naozaj, keď sa pozriete na názov môjho blogu, píše sa tam Vysokoškolák v kuchyni. Chodím stále na výšku? Áno. Varím svoje jedlo v kuchyni? Áno! Takže stále je to o tom, čo naozaj hlásam. Preto vám dnes pridám aj tento, možno pre 99% ľudí nepochopiteľný a zbytočný článok, ale ktovie.. trebárs to zvyšné percento sa mi podarí aspoň trochu inšpirovať a to mi za to stojí.
Už bez ďalších kecov okolo, čo potrebujeme na zostavenie celého menu:
- 2 veľké mrkvy
- trochu masla
- oregano, mleté čierne korenie
- vajce
- avokádo
Očistenú mrkvu nakrájame na tenké hranolčeky a na masle opekáme dozlatista. V priebehu posypeme korením a oreganom podľa chuti. Dĺžka restovania záleží od preferencií, ide o to, či chceme mrkvu úplne mäkkú, alebo ešte trochu chrumkavú. Keď je taká ako sme si predstavovali, na panvicu vyklepneme jedno vajce a spravíme z neho klasické volské oko. Na tanieri servírujeme s avokádom a hotovo, skvelý obed je na svete!
hej, hej! suprovýý:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :)
OdstrániťVeľmi zaujímavý recept. A veľmi zaujímavý výraz, že net-iketa X). Chválim....vieš čo ma napadlo keď som videla tú mrkvu hotovú? Tie zelerové hranolčeky mi prišli na um. Neviem prečo....
OdpovedaťOdstrániťNo tak mrkva či zeler, oboje sa dá nakrájať na hranolčeky a aj upiecť to v rúre, tak to nie je až také nelogické :D
Odstrániťvypadá to krásně, to vejce i avokádo, mrkev nejím, ale stejně mě jako první napadly batáty :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, s batátmi by to tiež určite šlo!
OdstrániťČo má niekto niečo proti tomu že si vysokoškolák? Ak áno pocíti silu môjho bicepsového zdvihu ! :D ... každopádne si nesklamala a vyčarovala si chutný recept :) kombinácie mrkva + oregáno znie lákavo a isto k vajíčku na raňajky to vyskúšam :) otázočka: Ako a v ktorom programe upravuješ fotky? Pls odpovedz na mail katkajurciakova@gmail.com
OdpovedaťOdstrániťHaha, no dvakrát by som si rozmyslela či ťa naštvať s takým bicákom :D ďakujem
Odstrániť