Ahoj, ahoj! Užívate si prvý deň prázdnin? Dúfam, že áno i napriek tomu, že počasie sa zase rozhodlo trochu hnevať. Ja síce prázdniny až tak neocením, keďže také to voľno od školy mám už mesiac, ale je mi jasné, že vy ostatní ste na túto chvíľu čakali dlhých desať mesiacov. Konečne je tu a preto si ju vylepšime ešte viac niečím dobrým pod zub.
Jednoduché, rýchle, ľahké a napriek tomu výživné jedlo. Áno, zase ryba. Zase pstruh. Pstruh, ktorý sa tvári ako losos. Napchatý samými fajnými vecami. Bez ďalšieho úvodu, poďme k veci.
Na pstruha potrebujeme:
prekvapivo pstruha
- citrón
- bylinkovú soľ
- čili korenie na paradajky
- 3 sušené paradajky
- maslo
Pstruha umyjeme, zvonka i zvnútra pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme bylinkovou soľou a korením a vnútro rybky vypcháme sušenými paradajkami pokrájanými na drobné kúsky. Môžeme pridať ešte kolieska citrónu, obložíme plátkami masla a pstruha zabalíme do alobalu. Balíček vložíme do rozohriatej rúry a pri 180° pečieme 20-25 minút.
Na karfiol a cuketu:
- niekoľko ružičiek karfiolu
- pol cukety
- maslo
- soľ, mleté čierne korenie, vegetu, bylinky
Karfiol rozoberieme na drobné ružičky, cuketu nakrájame na kocky a pokladieme na alobal. Zeleninu osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami a obložíme plátkami masla. Alobal takisto zvinieme do balíčka a vložíme do rúry. Pečieme takisto okolo 20 minút.
Okrem tejto zeleninovej prílohy sa k pečenej rybke hodí ešte batát a s ním pekne farebne korešponduje mrkvový šalát. Takže, nech sa rozhodnete pre ktorúkoľvek prílohu, prajem všetkým dobrú chuť!
ty si karfiolová kráľovná! :D rozmyslam ze si dam nejaky biceps workout na trznicu a spat s hlavami karfiolu :D
OdpovedaťOdstrániťfuuuha aký to titul, ďakujem ☺☺ workout na tržnicu je výborný nápad, zabiješ dve muchy jednou ranou!
Odstrániť