Množstvá surovín si upravte podľa seba, záleží na počte stravníkov a na tom, ktorú zeleninu máte radšej. Moja verzia obsahovala:
- ľadový šalát
- paradajku
- šalátovú uhorku
- červené reďkovky
- varený karfiol
- vajíčko uvarené natvrdo
- zálievku: 2 ČL horčice, 1 ČL arašidového oleja, bylinkovú soľ, čierne mleté korenie, petržlenovú a cibuľkovú vňať
Určite viete ako postupovať, no len pre úplnosť: Do osolenej vody dáme variť niekoľko ružičiek karfiolu. Taktiež si uvaríme vajce natvrdo. Medzitým si nakrájame zeleninu: ľadový šalát na tenké prúžky, prípadne na drobné kocky, paradajku na kocky, reďkovky na kolieska, uhorku takisto (alebo na polkolieska ☺). Zeleninu vložíme do veľkej misy, pridáme horčicu s olejom, ochutíme soľou, korením a bylinkami, dobre premiešame. Karfiol po uvarení necháme odkvapkať a mierne vychladnúť, potom ho nakrájame na drobnejšie kúsky. Uvarené vajce nakrájame na kocky a všetko pridáme do misy. Ešte raz premiešame a podávame!
Podobné svieže studené šaláty padnú do tohto pekelného počasia vhod, čo poviete?
Máte vy svoj obľúbený? Alebo šaláty nie sú pre vás to pravé orechové?
HEHEHE :D tak super :D máš to vyžehlené :D a keď vidím receptík na kuracie štvrte tak plesám šťastím :D len tak ďalej :)
OdpovedaťOdstrániťTo mi teda odľahlo, začala som sa obávať tvojho smrtonosného bicáku ☺
Odstrániťmôj smrtonsný bicák dnes zaplakal keď niesol domov tie hlávky karfiolu :D :D (však zoberiem aj do zásoby nie :D )
OdstrániťHaha, to dobre poznám, my sme tiež včera vykúpili takmer celé oddelenie zeleniny v Hypernove. A to sme tam šli kvôli niečomu úplne inému ☺
Odstrániť