Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pikantná medová omáčka z červenej cibule

streda 18. júna 2014

Pikantná medová omáčka z červenej cibule

Táto krémová omáčka sa vynikajúco hodí k opekaným kuracím prsiam alebo inému mäsku, no ak nepatríte k mäsožravcom, výborne dopĺňa aj cestoviny. Rovnako môže poslúžiť ako dip ku grilovanej zelenine čo určite využijete najmä v letných mesiacoch. Zbiehajú sa vám slinky? Nebudem to teda ďalej naťahovať, poďme rovno k receptu.

Potrebujeme:
  • 3 veľké červené cibule
  • trochu oleja
  • lyžicu medu
  • čili papričky alebo pastu
  • 500 ml smotany na varenie
  • soľ, korenie podľa chuti
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky. Plameň znížime a cibuľu dusíme, kým nezmäkne. Pridáme čili a med, ochutíme koreninami, dobre premiešame a necháme zmes skaramelizovať. Na záver prilejeme smotanu a necháme prejsť varom, kým omáčka trochu nezhustne. Podávame napríklad ku kuracím prsiam - s bylinkovou soľou, čili paradajkovým korením, opekanými na troche oleja. 






Šťastnú stredu všetkým a nezúfajte, o chvíľu je tu už víkend!
Majte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára