Nezaobídete sa bez:
- kuracích pŕs nakrájaných na čo najdlhšie rezance
- oleja
- soli, mletého korenia, farebného korenia, mletého čili..
- mrkvy
- kalerábu
- zeleru
- špajdlí alebo kovových napichovadiel ☺
Kuracie prsia sa snažíme krájať na dlhé rezance. Osolíme ich, okoreníme, prípadne pridáme nejaké bylinky, tu použite každý to, na čo máte odvahu. Zeleninu zbavíme šupiek, umyjeme a veľmi ostrým nožom alebo širokou škrabkou krájame na čo najdlhšie tenké plátky. Mäso rozložíme na dosku, položíme naň plátky mrkvy, kalerábu a zeleru a na špajdle/ihlice napichujeme vo forme vlnoviek. Špízy potom opečieme zo všetkých strán na kvapke oleja Nespotrebovanú zeleninu tiež orestujeme vo výpeku a podávame so špízmi a nejakým čerstvým šalátom.
Zeleninu pokojne môžete ľubovoľne obmieňať, skvelé by boli i plátky cukety, papriky alebo baklažánu. Farebne by to bolo dokonca krajšie. Avšak, estetika nie je až taká dôležitá, hlavne aby to dobre chutilo. Takže krásny deň všetkým, majte sa báječne! ☺☺
Mimochodom, príspevok, ktorý ste práve dočítali dosiahol číslo 300!! Je to až neuveriteľné, koľkými drístami som sa už odvážila vás otravovať. Toto jubileum by sa malo aj nejak osláviť.. či radšej nie ☺☺ Možno, až keď to dotiahnem na päťstý článok..
Mimochodom, príspevok, ktorý ste práve dočítali dosiahol číslo 300!! Je to až neuveriteľné, koľkými drístami som sa už odvážila vás otravovať. Toto jubileum by sa malo aj nejak osláviť.. či radšej nie ☺☺ Možno, až keď to dotiahnem na päťstý článok..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára