Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pomaly pečená trhaná hovädzia roštenka v paradajkovej omáčke

utorok 12. januára 2016

Pomaly pečená trhaná hovädzia roštenka v paradajkovej omáčke

Na rozdiel od názvu dnešného príspevku, jeho úvod bude jasný, stručný a výstižný. V nedeľu som výdatne potrápila rúru, odľahčila tým seba a pripravila zase jeden, respektíve dva obedy, ktoré uzreli priestory firemnej kuchynky. Hovädzina obecne nemá príliš veľkú snahu dobre spolupracovať, preto jej dlhý pobyt vo vysokých teplotách len prospel a v konečnom dôsledku bolo mäso poddajné a vďaka omáčke šťavnaté. Neváhajme a postupujme ďalej:
  • 300 g hovädzej roštenky
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL worchestrovej omáčky
  • 1 ČL korenia garam masala
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL bylinkovej soli
  • 1 konzerva (400 g) lúpaných paradajok v celku
Hovädzinu umyjeme, očistíme a vložíme do pekáča vymazaného kokosovým tukom. Cibuľu nakrájame na polmesiace a pridáme k mäsu. Cesnak nasekáme nadrobno a pridáme dnu. Obsah pekáča ochutíme octom, worchestrom, koreniami, paprikou a soľou a dobre premiešame. Na vrch môžeme priložiť ešte kôpku kokosového oleja (ale nie je to nutné) a všetko zalejeme lúpanými paradajkami, nakrájanými na o niečo menšie kusy. Pekáč zakryjeme alobalom/vekom a dáme do vyhriatej rúry piecť minimálne na 4 hodiny. Po hodinkách priebežne sledujeme, či sa tekutina príliš nevyparila - ak áno, podlejeme mäso vodou (bonusové body za vývar!) a pečieme dovtedy, kým roštenku jednoducho pomocou dvoch vidličiek budeme môcť natrhať na vlákna.


Ako prílohu som si pripravila pečenú brokolicu ochutenú worchestrovou omáčkou (áno, tú najnovšie pchám takmer do všetkého) a hotovo, môžeme konzumovať!





Krásny večer všetkým prajem, 
dúfam, že sa zajtra najem, 
čaká ma tam >>kuracina<<, 
závidíte? Vaša vina!
Pripravte si obe mäsá,
jedzte, pite, radujte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára