- 300 g hovädzej roštenky
- 1 PL kokosového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL jablčného octu
- 1 PL worchestrovej omáčky
- 1 ČL korenia garam masala
- 1 ČL údenej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1 konzerva (400 g) lúpaných paradajok v celku
Hovädzinu umyjeme, očistíme a vložíme do pekáča vymazaného kokosovým tukom. Cibuľu nakrájame na polmesiace a pridáme k mäsu. Cesnak nasekáme nadrobno a pridáme dnu. Obsah pekáča ochutíme octom, worchestrom, koreniami, paprikou a soľou a dobre premiešame. Na vrch môžeme priložiť ešte kôpku kokosového oleja (ale nie je to nutné) a všetko zalejeme lúpanými paradajkami, nakrájanými na o niečo menšie kusy. Pekáč zakryjeme alobalom/vekom a dáme do vyhriatej rúry piecť minimálne na 4 hodiny. Po hodinkách priebežne sledujeme, či sa tekutina príliš nevyparila - ak áno, podlejeme mäso vodou (bonusové body za vývar!) a pečieme dovtedy, kým roštenku jednoducho pomocou dvoch vidličiek budeme môcť natrhať na vlákna.
Ako prílohu som si pripravila pečenú brokolicu ochutenú worchestrovou omáčkou (áno, tú najnovšie pchám takmer do všetkého) a hotovo, môžeme konzumovať!
Ako prílohu som si pripravila pečenú brokolicu ochutenú worchestrovou omáčkou (áno, tú najnovšie pchám takmer do všetkého) a hotovo, môžeme konzumovať!
Krásny večer všetkým prajem,
dúfam, že sa zajtra najem,
čaká ma tam >>kuracina<<,
závidíte? Vaša vina!
Pripravte si obe mäsá,
jedzte, pite, radujte sa!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára