Jedinou prekážkou môže byť absencia rúry, takže milí študenti na internátoch, súcitím s vami, ale my ostatní poďme na vec.
Celú hlávku cesnaku necháme v šupke a zrežeme jej malú časť z vršku, asi takto:
Vložíme cesnak do nádobky, v ktorej ho budeme piecť a pokvapkáme olejom, prípadne dochutíme korením. Pečieme 20 - 25 minút (možno menej, záleží od mašiny).
Zrelé avokádo olúpeme a v miske spolu s upečeným cesnakom zbaveným šupky roztlačíme do jemnej hmoty.
Pekne vás prosím, vy sa venujte pečeniu celú dobu, nie ako niekto, kto zase robil milión iných vecí popri tom a cesnak mu trošku prihorel.. |
Nátierku namažeme na chleba, či napríklad túto ľanovú žemľu, môžeme pridať syr, ktorý máte radi (alebo šunku, paradajky, semienka, čo hrdlo ráči) a smelo papkáme. Do nátierky taktiež možno zamiešať nejaké korenie a bylinky, pridať citrónovú šťavu alebo aj jogurt na zjemnenie, fantázii sa medze nekladú ;)
Vypadá to krásně, pečený česnek jsem zatím zkoušela jen do kaše a avokádo na sladko, ale tahle kombinace mne fakt láká :-)
OdpovedaťOdstrániťAvokádo zvyknem robiť aj na sladko, ale najradšej ho mám v tej slanej verzii. Pečený cesnak je skvelý aj samotný.. no a keď sa spoja dve dobré veci.. vyskúšaj, myslím, že neoľutuješ ;)
Odstrániť