K červenej repe, po slovensky vlastne cvikli, som nikdy nemala príliš pozitívny vzťah, vadila mi na nej asi tá intenzívna červeno - bordová farba. No s novým stravovaním objavujem aj nové potraviny a nebránim sa prekonávať k nim odpor, ktorý väčšinou nemá opodstatnenie (ale s ryžou to asi neprelomím.. napokon, aj tak je to sacharid :D).
A k receptu - potrebujeme:
- 2 repy
- 50 g balkánskeho syra
- hrsť vlašských orechov
- arašidový olej (alebo akýkoľvek iný)
- balsamico ocot
Toto množstvo je vhodné buď na dve ľahké porcie na večeru alebo jednu na obed, vtedy môžete skombinovať ešte s nejakým pečivom alebo zeleným šalátom.
Repu tak ako je, v šupke zabalíme do alobalu a dáme piecť na 45 - 60 minút, kým nebude mäkká.
Potom ju rozbalíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme na tanier, osolíme (ale jemne, syr je slaný), polejeme octom a olejom. Navrch nastrúhame syr a prisypeme vlašské orechy. Ako bonus môžeme doplniť pikantnou omáčkou.
Mimochodom, viete, že toto je už môj stý príspevok? Aké príhodné, pretože s týmto receptom sa idem prihlásiť do súťaže ku Kamči o inšpiráciách na večeru :) Tak hlasujte, určite tam bude z čoho čerpať ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára