Na jednu porciu potrebujeme:
- 2 petržleny
- lyžica (arašidového) oleja
- soľ a korenie
Petržlen nakrájame na kolieska a na oleji jemne orestujeme, aby chytil trochu farby.
Potom ho zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do mäkka (10 - 15 minút).
Keď je petržlen hotový, vodu zlejeme a zmixujeme ho na kašu.
Pokojne na zjemnenie môžete pridať maslo či mlieko, ale ja som ho nechala v takej surovej podobe. Môžeme ešte prípadne dochutiť korením a bylinkami a podávame.
Ja som kašu robila k bravčovej panenke (recept pridám možno už zajtra :D) a bola výborná. Určite skúste namiesto tradičnej zemiakovej kaše.
ty brďo, panenku i petržel miluju
OdpovedaťOdstrániťTak to som sa presne trafila do tvojich chutí :D
Odstrániť